Domates üreticileri Karatay'a dava açıyor

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz, Prof. Dr. Canan Karatay hakkında dava açmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Domates üreticileri Karatay'a dava açıyor


Haber / Abdulah Türkmen
Gıdavitrini - Önceki gün domatesle ilgili açıklama yapan ve “Domates meyvedir. Ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle Haziran ve Temmuz ayında hastalarımın hem şekerleri hem de ürik asitleri yükselir" uyarısında bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, domates üreticilerinin tepkisiyle karşılaştı.

Domatesi Eylül'de tüketin demişti
Domatesin bir sebze değil meyve olduğunu bu yüzden de içinde bol miktarda şeker barındırdığını kaydeden Prof. Canan Karatay, “Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız” demeşti.

SERA-BİR'den Karatay'a tepki geldi
Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz, Prof. Dr. Canan Karatay hakkında dava açmaya hazırlandıklarını kaydetti. Yanmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'de arılı sistem ve iyi tarım uygulamalarıyla hormonsuz ve kalıntısız yetiştirilen domatesin, tüm dünya ülkelerinden talep gördüğünü belirtti. 

Birlik olarak Türkiye genelinde 11 bin dekar alanda, topraksız arılı sistemle, yüksek teknolojili seralarda domates üretimi yaptıklarını bildiren Yanmaz, söz konusu işletmelerin uluslararası alanda geçerliliği bulunan belgelere sahip olduğuna dikkati çekti.

Domates zararlı değildir
SERA-BİR Başkanı Müslüm Yanmaz, şunları kaydetti: 
"Domates zararlı değildir, tekniğine uygun yetiştirilen domates ömrü uzatır. Topraksız kültürde üretim yapan işletmeler olarak seralarımızda hiçbir şekilde hormon, ilaç veya insan sağlığına zararlı katkı maddeleri kullanılmamaktadır. Seralarımız gerek bakanlık, gerekse uluslararası kuruluşları tarafından denetlenmektedir."

Yanmaz, "Son dönemde Prof. Dr. Canan Karatay tarafından halkı yanlış bilgilendiren mesnetsiz ve gerçek dışı açıklamalar yapılmaktadır. Kendi alanı dışında açıklamalar yapan ve halkı yanlış bilgilendiren Canan Karatay'ı şiddetle kınıyor ve yasal süreci başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 14:55

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52