Denetimde güvenlik açığı yokmuş!

Türk Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, "Denetimlerle ilgili bir güvenlik açığı söz konusu olamaz" diye açıklamada bulundu.

Denetimde güvenlik açığı yokmuş!

Damacana suyu denetimleri için alınan mühürlü numunelerin değiştirilmesinin mümkün olmadığı bildirildi. Türk Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda Hıfzısıhha olarak bilinen kurumun, su denetimleri konusunda köklü bir tecrübeye sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İkişer adet numune alınmaktadır. Birisi analiz için alınan numune diğeri ise itiraz durumunda değerlendirilmek için alınan şahit numunedir. Numuneler denetim elemanlarınca mühürlenmektedir daha sonradan değiştirilme ihtimali yoktur. Bu nedenle denetimlerle ilgili bir güvenlik açığı söz konusu olamaz."

Damacana suyu kullanan vatandaşlara şu uyarılarda bulunuldu:
"Suyun Sağlık Bakanlığı izni olup olmadığına, etiketin üzerinde izin tarihi ve sayısının bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Etiketinde, gövdesinde kabartma yazıyla, emniyet bandında ve kapağında suyun markasının bulunmasının yanı sıra, yine etiket bilgilerinde cinsi, üretim adresi, suya uygulanan işlemler ve suyun sahip olduğu parametreler mutlaka yer almalıdır. İmal ve son kullanma tarihi, parti ve seri numarası, şirket logosunun ayrıca damacana ambalaj üzerinde kabartma ile yazıyor olması gerekmektedir. Damacana açıldıktan sonra 5 litrenin üzerindeki ürünlerin maksimum 7 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir."

Ankara'nın suyu sağlıklı
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Sağlık Bakanlığı'nın uygunsuzluk belirlenen damacana sularıyla ilgili raporuna ilişkin olarak, "Ankara'nın suyunun en az damacana suyu kadar sağlıklı olduğuna inanıyorum" dedi.

Çankırı'da incelemelerde bulunan Akman, bir süredir gündemde olan damacana su konusunun genel anlamda Sağlık Bakanlığı'nı ilgilendiren bir konu olduğunu ifade ederek, "Ama hükümetimiz bu anlamda güzel bir takip içerisinde. Sağlık Bakanlığımız da sağlıksız suları deşifre etti" diye konuştu.
Ankara'nın su ihtiyacını karşılayan İvedik tesislerinde incelemelerde bulunduğunu belirten Akman, şunları kaydetti:
"Diğer bir gözlükle bakıldığında, damacanaların büyük bir bölümünün kuyulardan çekilen sular olduğu ifade ediliyor. Bir kısmı malum markalar fabrikalarda ama. Ankara'nın suyunun en az damacana suyu kadar sağlıklı olduğuna inanıyorum. Çünkü İvedik tesisleri tam bir sıhhi kontrol içerisinde."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52