Kırmızı et fiyatları ne kadar düşecek

Türkiye Kasaplar Federasyonu ile Et ve Süt Kurumu'nun girişimleriyle birlikte 65 liraya kadar çıkan kemiksiz etin fiyatı 55 liraya geriledi. Sektörde indirimlerin devam edeceği konuşuluyor.

Kırmızı et fiyatları ne kadar düşecek


Gıdavitrini - Cep yakan fiyatıyla tüketicinin satın almakta zorlandığı kırmızı et fiyatları, Türkiye Kasaplar Federasyonu ile Et ve Süt Kurumu'nun girişimleriyle yüzde 13 oranında düştü. İndirimle birlikte 65 liraya kadar çıkan kemiksiz etin fiyatı 55 liraya düştü.


Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar her kalemde olduğu gibi kırmızı et fiyatlarını da etkiledi. Geçtiğimiz yıl 35 ila 45 lira arasında değişen kırmızı et fiyatları, bu yıl 65 liraya kadar yükseldi. Vatandaşların ucuza et tüketebilmesi için Türkiye Kasaplar Federasyonu ile Et ve Süt Kurumu ortak bir çalışma yaptı. Bu çalışmayla geçtiğimiz haftadan itibaren Adana’dan başlayan kırmızı et indirimi, ülke genelindeki kasap tezgahlarına da yansıdı. Yaklaşık yüzde 13 oranında indirimle birlikte kemiksiz etin fiyatı 55 liraya, kemikli etin fiyatı ise 45 liraya kadar düştü. 

İNDİRİMLER DEVAM EDECEK
Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu olarak 26 Haziran’da bir toplantı yaptıklarını ve ülke genelinde kırmızı et fiyatlarının sabitlendiğini belirten Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yeni fiyatların ilk olarak Adana’dan başlatıldığını söyledi. Yağmur, “Bu çalışmamızdan önce fiyatlar 65 liraya kadar yükselmişti ancak 55 liraya kadar indirdik. Vatandaşlar fiyatlara inanamıyordu ancak şimdi kırmızı eti daha kolay alabiliyorlar. Önümüzdeki günlerde indirimin devam edeceğini ve fiyatların daha da aşağılara çekileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

MARKETLERE "SABİT FİYAT" ELEŞTİRİSİ
Yağmur, büyük marketlerin sabit fiyat uygulamasına uymadığını ve bununla ilgili Ticaret Bakanlığı'nın bir çalışma yapması gerektiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2019, 12:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52