Yalovalı hayvancıların 'kesim' çağrısı

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, et fiyatlarının maliyetinin altında olduğunu, bu yüzden hayvancıların kesim yapmadığını söyledi.

Yalovalı hayvancıların 'kesim' çağrısı
Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, et fiyatlarının maliyetinin altında olduğunu, bu yüzden hayvancıların kesim yapmadığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e de seslenen Güleç, et desteklemelerinin artırılmasını istedi.
Türkiye'de ve Yalova'da hayvancıların sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getiren Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, et fiyatlarının maliyetin altında olduğunu söyledi. Bu konuda hükümetin gerek et desteklemeleri gerekse ucuz saman ve yem temini konusunda adım atmasını isteyen Güleç, "Hayvancılıktaki sıkıntılar son günlerde en üst seviyelere çıktı. Sezonun gelmesiyle birlikte kesimlik hayvanlar hazırlandı ancak hayvancılarımız et fiyatlar düşük olduğu için hayvanlarını kesmiyor. Yem ve saman fiyatlarının yüksekliği yüzünden maliyetler fazla. Dolayısıyla 1 kilo etin besiciye maliyeti 15-16 TL'yi buluyor ancak hayvancımız etin kilosunu 14 TL'den bile satamıyor. Hayvanlar kesime gönderilmiyor. Şu anda besicilerin en büyük sıkıntısı budur. Bir an önce devletin et desteklemelerini artırmasını ve ödemeleri yapmasını, aynı zamanda da ucuz saman ve yem sağlamasını istiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de hayvancıların içerisinde olduğu bu sıkıntıyı dikkate almasını talep ediyoruz" dedi.
haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52