Tüketiciye 'kuruş' uyarısı!

TESK Başkanı Palandöken, liradan altı sıfır atılmasıyla başlayan süreçte hala aksaklıkların devam ettiğini öne sürdü.

Tüketiciye 'kuruş' uyarısı!
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk lirasından altı sıfır atılmasıyla başlayan süreçte hala aksaklıkların sürdüğünü kaydederek, piyasada kuruşun kullanılmadığına dikkat çekti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bazı etiketlerde kuruşlu fiyatlar yazıldığı, peşin yapılan alışverişlerin sonunda para üstü olarak kuruş ödenmesi gerektiği halde büyük marketlerde kuruş ödemelerinin yapılmadığını savundu.

Enflasyonun düşük kalması ve halkta tasarruf bilincinin artırılması için kuruş kullanımının önemli olduğunun altını çizen Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2005 yılında tekrar hayatımıza giren kuruş kullanımının bugün hala oturmadığını görüyoruz. Piyasada kuruş kullanılmıyor. İnsanımız para üstü olarak kuruş kaldığında önemseyip istemiyor. Biz, kuruşları beğenmeme veya almama lüksü olacak kadar zengin değiliz. Tekrar kuruş bilincinin oluşturulması için çalışma yapılmalıdır. Piyasaya daha fazla kuruş sürülmelidir. Kuruşlu para üstünün ödenip ödenmediği de yapılacak denetimlerle takip edilmelidir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52