Simit Sarayı'ndan komşuya can 'simidi'

Simit Sarayı'nın Yunanistan yatırımı ülkedeki simitçileri tedirgin etti. Dernek Başkanı Papadopulos, "Hodri meydan, korkmuyoruz" diyor...

Simit Sarayı'ndan komşuya can 'simidi'

Yunanistan'da Simit Sarayı'nın şube açacağının duyulması ülkedeki simitçileri tedirgin etti. Dernek Başkanı Papadopulos, "Hodri meydan, korkmuyoruz" dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında yıllardır yeme-içme ürünlerinde, oyunlarda ve şarkılar- da yaşanan "Bu kime ait" tartışması şimdi de geleneksel simide sıçradı. İki ülke arasında simidi kimin daha iyi yaptığı konusu gündeme geldi. Türkiye'de satış rekorları kıran Simit Sarayı'nın yıl içinde Atina'da bir şube açacağının duyulması üzerine başta Selanikli fırıncılar olmak üzere Yunanistan'daki birçok kesim heyecanlandı. Ülkede simit kültürü Türkiye'deki gibi yaygın. 1900'lü yıllardan bu yana simitçiler, başları üzerinde taşıyarak ürünlerini satıyor. Yunaistan'ın en ünlü simitleri Yanya'dan sonra Selanik'te satılıyor. Selanik Fırıncılar ve Simitçiler Derneği Başkanı Neofitos Papadopulos da Simit Sarayı'nın ilk önce Atina'da ve daha sonra Pire ve Selanik kentlerinde şube açacağının öğrenilmesi üzerine ilk tepkisini gösterdi.

Başa çıkamaz
Papadopulos, Türk simidinin rekabetinden korkmadıklarını belirtti. Dernek Başkanı, "Hodri meydan. Türk simidinin ününü duyup duruyoruz. Hele bir gelsinler de görelim. Biz rekabetten konkmuyoruz, çünkü ürünümüze güveniyoruz. Bizim Selanik simitleri çok daha lezzetli ve kıtırdır. Simit Sarayı ülkemize gelsin. Kendisini bekliyoruz. Türk simidi Selanik simidiyle başa çıkamaz" diye konuştu.
Stelyo Berberakis - Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52