Sarıyer, artık balı ile de anılacak

Balıkçılık ve börekçilikle adeta özdeşleşen İstanbul'un gözde ilçelerinden Sarıyer, bundan böyle bal üretimiyle de adından söz ettirecek.

Sarıyer, artık balı ile de anılacak
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, ilçede öncülük ederek başlattıkları AB normlarına uygun kaliteli bal üretimi projesinin oluşma evresi ve hedeflerini anlattı. İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'Toplumsal Kalkınma Kooperatifi' öncülüğünde, yöredeki ilgili kişiler ve uzmanlardan oluşan 35 kişilik bir birim kurulduğunu belirten Karaman, Bahçeköy, Demirciköy, Zekeriyaköy, Kilyos, Uskumru, Garipçe köyleri ile Tarabya, Kireçburnu, Büyükdere ve Yeniköy mahallelerinde 248 kursiyere modern arıcılık teknikleri ve arı yetiştiriciliği konusunda uygulamalı ders verildiğini kaydetti. Eğitim sonunda kursiyerlerin 'Arıcılık Sertifikası' almaya hak kazandığını anlatan Karaman, arıcılığa ilgisinin çocukluk yaşlarında başladığını, babası ve dedesinin de doğum yeri olan Erzurum'un İspir ilçesinde arıcılık yaptığını anlattı. Karaman, kooperatif kurulmadan önce Sarıyer İlçe Tarım Müdürlüğü'nce toplam 9 arıcılık kursu düzenlendiğini ifade ederek, kooperatifin amacının, sorumluluk bölgesindeki 6 köy ve 4 mahalledeki üyelerinin ve bölgedeki tüm arıcıların gerekli tüm arıcılık malzemelerini temin etmek ve üretilen balları hijyenik ortamlarda tüketiciye sunmak olduğunu vurguladı.

Bölgedeki binlerce hektarlık alanda kestane, ıhlamur gibi uygun ağaçların bulunduğunu ifade eden Karaman, bundan faydalanmak amacıyla geçen yıl 650 kovandan oluşan bir arıcılık işletmesi kurulduğunu aktardı. Karaman, "Tahlillerde, ürettiğimiz balın Anzer balından sonra Türkiye'nin en kaliteli balı olduğu, glikoz ve katkı maddesi içermediği, ayrıca standartlara uygun olduğu tescil edildi." dedi. Balın kilosu marketlerde 25 TL'den satılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52