Rusya ve Ortadoğu Tokat'tan besleniyor!

Ekonominin yükselen yıldızı Ortadoğu ülkeleri ve Rusya'ya, Tokat'tan yıllık olarak 200 bin ton domates ihracatı yapılıyor.

Rusya ve Ortadoğu Tokat'tan besleniyor!

Tokat merkeze bağlı Güryıldız Belediye Başkanı Hüseyin Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldelerinde çok geniş bir alanda domates üretimi yapıldığını söyledi.

Tokat'ın domates üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Uçar, domates hasadının başladığını, üründe herhangi bir hastalık olmadığını ve kalitenin son derece iyi olduğunu belirtti.

Sadece Pazar ilçesinde ekili alanların doludan zarar gördüğünü anlatan Uçar, ''Onun dışında çok şükür bir sıkıntı yok. Türkiye'de en güzel domates Tokat'ta üretiliyor'' dedi.

Türkiye'de marka olan Tokat domatesinin ülkenin dört bir yanına gittiğini ifade eden Uçar, ''Yıllık olarak 600-800 bin ton arasında domates üretiliyor. Üretimin büyük kısmı iç pazarda tüketilmekle birlikte önemli miktarda ihracat da yapılıyor. Rusya ve Ortadoğu ülkelerine her yıl yaklaşık 200 bin ton domates satıyoruz'' diye konuştu.

Uçar, domatesin üreticide kilosunun 50 kuruş ile 1 lira arasında değiştiğini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziraat mühendislerinin beldelerde eğitim çalışması yaptığını da dile getiren Uçar, çiftçinin bir sıkıntısı olduğunda rahatlıkla bilgi alabildiğini, hangi ilacı kullanıp kullanmayacağını iyi bildiğini ve eskiye göre çok daha bilinçli ekim yapıldığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52