Önce marka tescili sonra ticari hayat!

Firmalar özgün bir marka bulmak için yarışa girerken rekabet ortamında avantaj elde etmek isteyenler ticari hayata girmeden önce marka tescillerini yaptırıyorlar.

Önce marka tescili sonra ticari hayat!


Eşsiz ve akılda kalıcı bir marka bulmak için firmalar birbirleriyle yarışa girerken farkındalık gücü yüksek bir marka ismi bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu rekabet şartlarına avantajlı girmek isteyen firmalar, ticari hayata adım atmadan önce marka tescili için başvuruda bulunmaya başladı.

Gıda sektörüne girmeye hazırlanan girişimci Okan Uzunhan da bu furyaya ‘Chickhenzade’ isimli markası ile dahil oldu. Uzunhan sektörü ticari olarak girmeden önce marka ismine önem vererek Adres Patent işbirliği ile ‘Chickhenzade’ ismini tescil ettirdi.

Sene başında marka tescili ile ilgili getirilen zorunluluk sonrasında hızla artan tescil yarışı sonrasında firmalar orijinal bir marka bulma sıkıntısı çekerken Uzunhanmarka ismini ticari varlığından önce tescil ettirerek markasını kaybetme riskini ortadan kaldırmış oldu. Uluslar arası pazarda kolay bir bilinirliğe sahip olmak için ‘Chickhenzade’ isimli bir marka kullanmayı tercih ettiğini dile getiren Uzunhan, “Eskiden firmalar kendilerince bir isim bulur ve sorgulamadan kullanırdı. Bu özensizlik yüzünden çok uzun yıllar ticari hayatta faaliyet gösteren ve bilinirliklerini bu isim üzerinden yürüten firmalar tüm marka, isim ve logolarını değiştirmek zorunda kaldılar. Bu tip sıkıntıların yaşanmaması için devletin koyduğu yeni yaptırımlar var. Biz de uluslar arası pazarda bize kolaylık sağlayacak bir marka ile piyasaya adım attık” diye konuştu.

“Chickhenzade’nin tescili ile kendimizi garanti altına aldık”

Marka tescilinin hem firmayı hem tüketiciyi koruma altına altığının altını çizen Uzunhan, “Marka başvurularının sayısı arttıkça özgün bir isim bulmak zorlaşıyor. Bunun farkına vardığımızda her şeyden önce isim tescilimizi yaptırmamız gerektiğini biliyorduk. Biz de markanın firma için etiket değerinde olduğunu bildiğimiz için firmamızdan önce markamızı oluşturduk ve kendimizi garanti altına aldık. Adres Patent ile çalışarak tescil ettirdiğimiz bu marka sayesinde gerek Türkiye’de gerek yurtdışında önemli başarılara imza atmaya hazırız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52