Nimeti israf etmeyelim!

Türkiye'de günlük 5 milyon ekmek çöpe atılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı israfı önlemek için harekete geçti.

Nimeti israf etmeyelim!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ekmek israfını önlemek amacıyla çalışma yaptığını açıkladı. Ofisin ihtiyacı olduğu kadar alınmasına yönelik kampanya hazırlığı yaptığını belirten Eker, "Ekmek mübarek dedik, ekmek nimet dedik, bu nimetin yeri çöplük değildir. Öpüp başımıza koyup, bir duvarın üstüne bıraktığımız, aman buna kimse basmasın diye içimizin titrediği mübarek ekmeği israf etmemeliyiz. İhtiyacımız kadar almalı, ihtiyaç kadar tüketmeliyiz. Ekmekte israfı önlemeye dönük bir kampanyayı etkin bir şekilde yürütmemiz lazım." dedi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu verilerine göre Türkiye'de günlük üretilen 82 milyon ekmeğin, 77 milyon adeti tüketilirken, günlük 5 milyon ekmek israf ediliyor. Üretim aşamasında 1,5 milyon ekmek zayi olurken, Türkiye'de bir yılda israf edilen ekmek ortalama 450 bin ton buğdaya karşılık geliyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, TMO, Ekmek İsrafı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52