Haftada en az bir kez tüketilmeli

Kış mevsiminde lahana, havuç ve kırmızı pancar gibi sebzelerin vitamin ve mineral bakımından çok zengin olduğunu belirten uzmanlar, tüketicilere normal şartlarda kış döneminde ait olmayan sebzelerden uzak durmalarını önerdi.

Haftada en az bir kez tüketilmeli
Rheinland Pfalz Eyaleti Tüketicileri Koruma Merkezi'nden yapılan açıklamada; lahana ve pırasa gibi tarla ürünlerinin serada yetiştirilen diğer sebzeler gibi üretimlerinin çevreye zararlı olmadığı hatırlatıldı. Bilhassa lahananın haftada en az bir kez yemek menüsünde yer alması gerektiğine dikkat çeken beslenme uzmanları, bu sebzenin demir, kalsiyum ve potasyum ile C ve B6 vitaminleri açısından zengin olduğunu belirtti. Soğan, taze sarımsak ve kırmızı lahananın yanı sıra havuç, kereviz ve kır sakızı gibi kök sebzelerinin sağlığı korumada çok önemli işlevleri olduğunu belirten uzmanlar, yerli üreticilerin organik tarım yoluyla yetiştirdiği sebzelerde zirai ilaç kalıntısının sera üretimine kıyasla yok denecek kadar az olduğunu vurguladı. samanyoluhaber.com

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Lahana, Vitamin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52