Lezzet peşinde bir akademi

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), aşçı olmak isteyen ya da mutfağa ilgi duyanları yetiştirmek için Aşçılık Akademisi açtı.

Lezzet peşinde bir akademi
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), aşçı olmak isteyen ya da mutfağa ilgi duyanları yetiştirmek için “Aşçılık Akademisi” açtı. Beş ve üzeri yıldıza sahip otellerin ödüllü şef aşçılarının verdiği derslerde öğrencilere, Türk ve dünya mutfağının sırları öğretilirken, iş garantisi de veriliyor.

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, yemek yapmaya ilgi duyanlardan kurs vermeleri konusunda çok sayıda talep aldıklarını belirten Açıköz, bireysel bu taleplere toplu olarak yanıt vermek için Aşçılık Akademisi'ni açtıklarını söyledi.

Akademinin eğitmenlerinden şef aşçı Koray Türk, eğitimlerin, 4 ayı pratik ve teorik eğitim, 4 ayı ise 5 yıldızlı otel ve restoranlarda staj olmak üzere toplamda 8 ay sürdüğünü bildirdi. Koray Türk, eğitimde, etlerin işlenmesi, soslanması ve pişirilmesinden, salatalar, çorbalar ve tatlılara kadar mutfakla ilgili tüm temel bilgileri öğrettiklerini belirtti.

Akademi öğrencilerinde Sadık Bektaş, "Sadece lezzet değil sunum konusunda da önemli bilgiler öğrendim ve bunu işletmemde uyguladım" diye konuştu.

Bir diğer akademi öğrencisi Can Koşal ise, doktor olduğunu ancak yemek yapmayı sevdiği için akademiye kaydolduğunu söyledi. Koşal, hekimliğin verdiği titizliğe akademide öğrendiklerini katarak lezzetli yemekler yapmaya başladığını dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 17:05

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52