Gıda mühendisleri neden işsiz kalıyor?

Gıda mühendislerinin işsiz kalmasının arkasında bu sebep mi yatıyor? Fatih Çekirge’nin Hürriyet’teki yazısında çarpıcı bir ayrıntı var…

Gıda mühendisleri neden işsiz kalıyor?
Gıdavitrini - Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin bugün kaleme aldığı yazı, bir mesleğin mensuplarına uygulanan tecrit politikasına ışık tutuyor.
Bir neslin nasıl yok edildiğini gözler önüne seriyor.
Fatih Çekirge, “Bu çığlıklar arasında nasıl rahat uyunur?” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, işsiz gıda mühendisleri tarafından kendisine gönderilen mesajlara yer veriyor. Ancak, içlerinden bir mesaj diğerlerinden çok farklı. Nebi Gökırmaklı isimli gıda mühendisinin yazdıkları, gıda sektöründe hangi dolapların döndüğünü gözler önüne seriyor. Acaba, gıda mühendislerinin işsiz kalmasının arkasında yatan sebep bu olabilir mi sorusunu gündeme getiriyor.
İşte Nebi Gökırmaklı isimli gıda mühendisinin Fatih Çekirge’ye gönderdiği çarpıcı gerçekler…
“…
“BANA HEP KAPI GÖSTERİLDİ, NEDEN Mİ BÖYLE OLDU?”
Yıl 2009: Toz şeker ve baharat paketleyen bir tesiste çalışmaya başladım. Toz, beyaz şekeri gıda boyası ile boyayıp esmer şeker diye sattıklarına şahit oldum. Karşı çıktım, kovuldum.

Yıl 2007: Bir özel laboratuvardayım. Baktım, su analizlerinde hem yanlış hem de yasalara göre geçersiz bir yöntemle (MPN-çoklu tüp metoduyla) sonuç yazılıyor. Laboratuar sahibine, ‘bu sonuçları analiz yapmadan yazmak etik değil’ dediğimde aldığım cevap şu oldu:
- Madem etik değil, çalışmayın o zaman. (Mühürlenen suları hatırladınız mı?)

Yıl 2010: Kepekli ekmek diye gene bir çeşit boya işlevine sahip “rogena” isimli katkı kullanılıyor. UN boyanıyor ve kepekli ekmek diye satılıyor. İçinde kepek ya yok, ya da göstermelik miktarlarda bulunuyor. Rengi kepekli ekmek renginde, boyalı ekmek sadece.

Artık çocukken annemden duyduğum sütçünün süte su katması hilesini tek hile olarak bilmek istiyorum. Yapılan hilelerden o kadar bezdim ki…
…”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52