Gıda mühendisleri istihdam anketi düzenliyor

Gıda mühendislerinin iş imkanına kavuşması ve sektörde hak ettiği yeri bulabilmesi için yeni bir hamle...

Gıda mühendisleri istihdam anketi düzenliyor
Gıda Mühendisleri Derneği'nden anket hizmeti. Gıda mühendislerinin iş bulma ve istihdam durumlarını net olarak ölçebilmek amacıyla kapsamlı bir anket çalışması düzenleniyor.

Anket çalışması hakkında açıklamalar yapan Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdussamed Boyu, gıda mühendislerinin hak ettikleri iş imkanı ve saygınlığı kazanmasını hedeflediklerini söyledi.

Yola çıktıkları günden itibaren meslektaşlarının yaşamış olduğu sıkıntıların gündeme getirilip çözümüne dair projeler üretmeyi ve kalıcı sonuçlar alacak adımlar atmayı öncelikli hedef olarak belirletidlerini dile getiren Boyu, şunları söyledi:
"Bu sebeple gerek medyada gerek resmi makamlarca, gerekse meslektaşlarımızla kendi aramızda adımlar atmaya çalıştık. İnanıyoruz ki atılan bu adımlar elbette sonuç verecek, mesleğimiz ve meslektaşlarımız hak ettiği yeri ve konumu alacaktır.
Yaşanan sıkıntıların çözümü için en uygun adımın atılması noktasında belirleyici olması için, yaşanan sıkıntıların tanımlarının net yapılması, somut verilere dayandırılması, tespitlerin iyi yapılması gerekmektedir. Bu vesileyle resmi daha iyi okuyacak, hedefe ulaşacak, haklılığı ortaya koyacak duruma gelinecektir.
İşte bu noktada meslektaşlarımızın sektörde yıllardır istihdam sıkıntısı yaşadığı hepimizin malumu, ama sıkıntının boyutları, nedenleri ve oranları konusunda net bilgiye sahip değiliz. Örneğin ortak çalışma alanlarına sahip olduğumuz bir meslek grubu TÜİK verilerine göre 2013 yılı içinde % 85 ile istihdama katılma oranı en yüksek meslek olurken, bizim için meslektaşımızın yüzde kaçı istihdam sıkıntısı yaşıyor ve yüzde kaçı çalışma şartlarından memnun, net bilgilere sahip değiliz. Bu belirsizlikleri ortadan kaldırmak, somut bir hale büründürmek bizlerin görevi ve sorumluluğudur. Gıda Mühendisleri Derneği olarak bu görevi yerine getirmek adına “GIDA MÜHENDİSLERİ İSTİHDAM ANALİZİ ANKETİ” hazırladık ve sizlerle paylaşıyoruz. Anketi hazırlarken verilerin daha güncel olması ve yaşanan sıkıntıların son dönemde daha artış göstermesi nedeniyle 2008 yılı ve sonrası mezunlarını kapsayacak şekilde hazırladık. Buradan çıkacak sonuçla bugüne kadar olduğu gibi yine proje odaklı ve çözüm odaklı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.
Anketin daha genel bir sonuç ortaya koyabilmesi için, anketin 2008 ve sonrası mezunlarına ulaştırılması noktasında gayretlerinizi ve desteklerinizi bekliyoruz. Anketle ilgili yorum, öneri ve görüşlerinizi [email protected] adresine mail olarak gönderebilirsiniz.
Gıda Mühendisleri Derneği olarak çalışmalarımızı takip etmenizi bekliyor, göstereceğiniz kıymetli desteklerinizle çok daha iyilerini hep birlikte başaracağımıza olan inancımızı ifade etmek istiyoruz."

Gıda Mühendisleri İstihdam Analizi Anketi'ne aşağıdaki linkten katılabiliniyor.
//gidamuhendisleri.org/anketler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52