Çin heyetinden gıda incelemesi

Türkiye'yi ziyaret eden Çinli Gıda ve İlaç İdaresi delegeleri, Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi'yle Mecidiyeköy hizmet binasında bir araya geldi.

Çin heyetinden gıda incelemesi

Gıdavitrini - Çin’den Türkiye'yi ziyaret gelen Fujıan, Quanzhou ve Fuzhou Gıda  ve İlaç İdaresi delegeleri ile Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi Mecidiyeköy hizmet binasında bir görüşme gerçekleştirdiler. Tanışma ve tanıtım ile başlayan görüşmede iki ülkenin gıda mevzuatı, denetimleri ve gıda sanayisi hakkında karşılık bilgilendirme yapıldı.

Gıda mühendisliğini öğrendiler
Çin’de bulunmayan bir mühendislik olduğu için gıda mühendisliğine oldukça ilgi duyan heyete, gıda mühendisliğinin tanıtımı, çalışma alanları ve gıda sanayiine faydaları hakkında bilgi verildi. Heyet ülkemizde gıda mühendisliği mesleğinin olmasına sevindiklerini ve gıda güvenliği açısından güzel bir uygulama olduğunu dile getirdi. Çin’den getirdikleri hediyeleri Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kuru'ya takdim eden heyet, Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerini Çin’in Fujian iline davet ettiler.



AB uyum sürecinde potansiyeli iyi kullanalım
Gıda Mühedisleri Odası Marmara Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kuru ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Gıda mühendisliğinin gıda sanayiinin gelişmesinde büyük katkıları vardır. Gıda mühendisleri kamu ve özel sektörde daha fazla istihdam edilmelidir. Gıda mühendisliği sektörün gıda güvenliği ve teknolojik gelişimi açısından diğer ülkelere göre bir fırsattır. Avrupa Birliği uyum sürecinde bu potansiyelimizi çok iyi kullanmamız gerekiyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52