Erzincan kanatlı üretim üssü oluyor

Erzincan Tavuk Kombinası'nın temeli törenle atıldı. Törene katılan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, tüketiciye "helal üretim ve kesim" garantisi verdi.

Erzincan kanatlı üretim üssü oluyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası temel atma töreni düzenlendi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; "11 yıldır Türkiye'de hizmet ediyoruz. Başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi olarak bizler ülkemizi kalkındırmak, refahı milletimize ulaştırmak ve 2023 Cumhuriyet 100. yıl Türkiye'sini hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. 11 yılda geldiğimiz nokta işte burada. 60 yılın biriken yapılmayan hizmetlerini teker teker gerçekleştirdik. Bu değişimi, bu gelişmeyi Erzincan'da görüyorsunuz, Diyarbakır'da görüyorsunuz, Kars'ta görüyorsunuz, Hatay'da görüyorsunuz, Kırklareli'nde görüyorsunuz, Yozgat'ta görüyorsunuz. Yani doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle 81 vilayetimiz 780 bin metrekarelik vatan toprağının her köşesinde hizmetlerimiz var. Çünkü bu hizmetlere milletimizin ihtiyacı var. Çünkü bu millet bunu çoktan hak ediyor.Tarımda ve hayvancılıkta çok büyük gelişmeler oldu. Bakın 10 sene önce tarım ve hayvancılık ihracatımız sadece 4 milyar dolardı şimdi 16 milyar doları geçti. Dört kattan fazla artış var. Çiftçimize, hayvancılığa yapılan destek 2003'den önce 2 milyarın altında 1 milyar 800 milyondu. Şimdi ne kadar? 10 milyar. 5 kattan fazla artış. İşte artış burada. Bununla bitiyor mu yok. Bugün Türkiye tarımda hayvancılıkta Avrupa'nın bir numarası. Dünyada da 7. sıraya yükseldi. Önce ne kadardı? 11. sıradaydı. 2003'den önce dünyada 11. sıradaydı şimdi 7. sırada. Avrupa'da bir numara. Tarım ve hayvancılık geri gidiyor, desteklenmiyor diyenlere rakamların diliyle cevap veriyorum. İşte böyle hangi alana giderseniz gidin hiç fark etmiyor. Ulaşıma gidin aynı, sağlığa gidin aynı, eğitime gidin aynı, sosyal politikalara. Ak Parti hükümeti kalkınmanın yanı sıra sosyal kalkınmayı da gerçekleştiren bir iktidardır. Toplam sosyal desteklerimizin tutarı 3 milyar lira civarındaydı yani 3 katrilyonda. Bugün 23 katrilyon. Ne kadar? Nerdeyse 7, 8 katı bulmuş" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, "Yılda 10 milyon kesim yapılacak ama burada hassasiyetlerimizi de göz arda etmiyoruz. Dinimizin, inancımızın hassasiyetleri de bu kesim hanede dikkate alınıyor. Helal kesim yapılacak. Endişe etmeyeceğiz yediğimiz gıdaları helal olup olmadığını endişesi içerisinde olmayacağız. İcabında buradan yurt dışına da İslam ülkelerine de ihracat yapılacak. Bunlar çok önemli şeyler. Bu hassasiyetler eskiden çok dikkate alınmazdı. Bunlar bile helal gıda üretiyorsunuz diye, helal kesim yapıyorsunuz diye irtica sebebi sayılıyordu, ihtilal şartlarından biri olarak görünüyordu. Türkiye bu dönüşümü yaşadı Elhamdülillah" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır butona basarak Erzincan Tavuk Kombinesinin temelini attılar. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e fahri hemşerilik beratı verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52