En büyük tehdit özelleştirme!

Şeker-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, özelleştirme süreciyle çalışma hayatındaki değişikleri değerlendirdi.

En büyük tehdit özelleştirme!
Şeker-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, 6-9 Ocak'ta Girne'de toplanan Şeker-İş Başkanlar Kurulu, Şeker Sanayi'nin mevcut durumunu ve özelleştirme süreciyle çalışma hayatındaki değişikleri değerlendirdiği bildirildi.

Açıklamada özelleştirmenin tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Şeker-İş'in de örgütlü olduğu şeker fabrikalarındaki çalışanlara ve sendikaya yönelik en büyük tehdit unsurlarından biri olduğu ifade edildi. Bakanlar kurulunda sektörün maruz kaldığı önemli sorunlardan bir diğerinin de üretim aşamasında ihtiyaç duyulan teknik ve idari personel açığı olduğu belirtildi.

2013-2015 yıllarını kapsayacak 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hazırlık çalışmaları kapsamında, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun uygulamada birçok aksaklığı beraberinde getireceği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yeni yasayı tüm ayrıntıları ile inceleyen Başkanlar Kurulumuz kanunun 12. ve 15. maddelerinin son fıkraları gereğince şube genel kurulu seçimlerinin veya kurulların iptali halinde sendikaya kayyum tayin edilmesini demokratik esaslara aykırı bulmuştur. Bu nedenle söz konusu hükme ilişkin olarak sendikamız tarafından gerekli uyarı ve çalışmalar başlatılmıştır. Şeker-İş'in bu yıl 50. kuruluş yıl dönümü gerçekleştirilecektir. Aynı dönemde ikincisi gerçekleşecek olan 'Şekerin Geleceği Sektörde Yıldız Ülke Olabiliriz Sempozyumu'nun, 3-5 Şubat'ta düzenlenmesi kararlaştırılmıştır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52