Türkiye'nin bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 1,3 azalarak yaklaşık 87,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Bitkisel üretim değerini oluşturan tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 7,3 azalarak yaklaşık 33,1 milyar TL, sebze üretim değeri yüzde 0,4 azalarak 25,4 milyar TL ve meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değeri ise yüzde 5,4 artarak 29,2 milyar TL oldu.
Türkiye'de kişi başına bitkisel üretim değeri ise 2011 yılında 1.191 TL iken 2012 yılında düşüş göstererek 1.162 TL'ye indi. 2012 yılı geçici verilerine göre kişi başına bitkisel üretim değeri en yüksek olan 5 il sırasıyla Karaman (5.858 TL), Çanakkale (3.866 TL), Antalya (3.522 TL), Rize (3.310 TL) ve Isparta (3.132 TL) geldi.
Kişi başına bitkisel üretim değeri en düşük olan 5 il ise sırasıyla İstanbul (23 TL), Van (151 TL), Ardahan (185 TL), Kocaeli (200 TL) ve Bingöl (270 TL) oldu.
Bitkisel üretim değeri en yüksek olan 5 il sırasıyla, Antalya (7,8 milyar TL), Mersin (4,3 milyar TL), İzmir (4,1 milyar TL), Konya (4,0 milyar TL) ve Şanlıurfa (3,7 milyar TL)'dır.
Bitkisel üretim değeri en düşük olan 5 il ise sırasıyla, Ardahan (19,8 milyon TL), Tunceli (60,4 milyon TL), Bayburt (69,5 milyon TL), Bingöl (70,9 milyon TL) ve Karabük (86,8 milyon TL) olarak gerçekleşti.
Bitkisel üretimde Karaman ilk sırada
Türkiye'de 2012 yılı geçici verilerine göre kişi başı bitkisel üretim değeri en yüksek il Karaman oldu.
YORUM EKLE
1
Yıllık et üretimi 3 milyon tona gidiyor
2
Çikolata patronuna 6 ay uzaklaştırma!
3
Çözüm süreci başarılırsa et fiyatı düşer
4
ABD kirazını Avrupa pazarından sildik
5
Türkiyenin Rusyaya ihracatı kaliteli olmalı
6
İTÜ'den "bal" gibi teknoloji
7
1200 kişi satın almak için sırada bekliyor
8
Yeşilay'dan alkol açıklaması
9
Ülker Mısır'da üretime ara verdi
10
FİSKOBİRLİK 7 yıl sonra tekrar piyasada
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:35
GÜNEŞ
06:59
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
16:10
AKŞAM
18:45
YATSI
20:04