Bal denetimleri ne kadar caydırıcı?

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, soru önergeleriyle sosis, sucuk, süt, bal ve GDO'lu ürünlerle ilgili hileli ürün sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Bal denetimleri ne kadar caydırıcı?

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz'ün soru önergesine cevap veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2012 yılı içinde bakanlığın Türkiye'ye yapılacak bal ithalatına yönelik kontrol belgesi düzenlenmediğini söyledi. Bakan Eker, ithalatın, 2011 yılında çıkarılan "Ürünlerin Ülkeye Girişinde Veteriner Kontrollerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik" kapsamında yapıldığını bildirdi.

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, soru önergeleriyle sosis, sucuk, süt, bal ve GDO'lu ürünlerle ilgili hileli ürün sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Demiröz'ün sahte bal üreten firmalarla ilgili soru önergesini cevaplayan Bakan Eker, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'nde bal, polen, arı sütü ve temel petek üretimi ve ambalajlama konusunda kayıtlı işletme sayısının 585 olduğunu açıkladı. Rutin denetimlerin yanı sıra şüphe, şikayet, ihbar, inceleme kapsamında da denetimler yaptıklarını belirten Eker, bu çerçevede 2011 yılında bal, polen ve temel petek üretim yerlerinde bin 551 adet denetim yapıldığını açıkladı.

2012 yılı içinde bakanlığın Türkiye'ye yapılacak bal ithalatına yönelik kontrol belgesi düzenlenmediğini kaydeden Eker, bal ithalatının 2011 yılında çıkarılan "Ürünlerin Ülkeye Girişinde Veteriner Kontrollerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik" kapsamında yapıldığını bildirdi. Eker, Bakanlığın denetimlerine devam ettiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52