Ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacak

Bakanlık Müsteşarı Mirmahmutoğulları, birinci önceliklerini 76 milyonun tükettiği gıdanın güvenilir olması şeklinde açıkladı.

Ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Ramazan ayında gıda denetimlerinin artarak devam edeceğini, fırsatçılara fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Mirmahmutoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci önceliklerini 76 milyonun tükettiği gıdanın güvenilir olması şeklinde açıkladı.

Çok sistematik tedbirler getirdiklerini aktaran Mirmahmutoğulları,"Havadan ilaçlamayı yasakladık, zirai ilaç bayilerini sınava tabi tuttuk ve üniversite mezunu yaptık. Bu yetmedi, zirai ilacı alabilmek için reçete şartı getirdik. Sertifikalı tarım danışmanlığı koyduk. İhracat yapılan ülkeler eğer mallarımızı geri çevirmiyorsa güvencedesiniz demektir" diye konuştu. 

Mirmahmutoğulları, 182 riskli aktif maddenin üretim ve ithalatını yasakladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Vatandaşımızın yeterli gıdaya ulaşması ve kanser yapan değil, kanser risklerine karşı koruyan gıda yemesi önceliğimizdir. Bütün bunlara rağmen gıda üreten veya satan işletmeler, standart dışı üretim yapıyorlarsa, vatandaşın cebinden elini çekmiyorlarsa, bu sefer cezayı artırdık. Katbekat artırdık. Buna rağmen hala devam ediyorlarsa bu sefer internet sayfamızda ve basında bu firmaları deşifre etmeye başladık. Hiçbir dönemde deşifre edildiğini duydunuz mu?"

Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikayetlerin yapıldığı "Alo 174" sistemini kurarak vatandaşları denetim elemanı haline getirdiklerini vurgulayan Mirmahmutoğluları, bu hatta yapılan 172 bin şikayeti değerlendirdiklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52