2012 iş dünyası açısından temkinli geçti!

Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, Türk perakende sektörünün 2012 yılını temkinli geçirdiğini söyledi.

2012 iş dünyası açısından temkinli geçti!
100’ü aşkın iş kolunda anahtar teslimi fason ürün üreten Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, çok yönlü bu üretim biçimi nedeniyle perakende ve hızlı tüketim sektörlerine de ayna tutuyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, Türk perakende sektörünün 2012 yılını temkinli geçirdiğini ve sektörün yılı %10 civarında büyüme ile kapatmasını beklediğini söyledi.

Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, Türkiye’nin en büyük fason üretim kuruluşu olarak dev uluslararası şirketlerin yanı sıra her ölçekteki KOBİ ve perakende dünyasındaki yüzlerce firmaya hizmet veriyor. Bu yönüyle perakende ve hızlı tüketim sektörlerinin nabzını tutabildiklerine dikkat çeken Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, bu sektörler açısından 2012 yılını değerlendirdi.

İş dünyası dikkatli yol aldı
“İş dünyası, 2011 yılında daha agresif ve büyüme odaklı yol aldı” diyen Salvo Bahar, “Ancak şirketler 2012’yi daha temkinli geçirdi. Firmalar bu dönemde fazla risk almamayı tercih etti ve sağlam ayaklarla basarak, yol almayı seçti. Gözlemlerime göre yatırımlar ağırlıklı olarak zorunlu ve ihtiyaç noktasındaki alanlara yapıldı” diye konuştu. Bahar, perakende sektörünün yine de en az %10 büyümesini beklediğini söyledi.

Yine de hareketli bir yıl oldu
Bu gelişmelerin hükümetin ekonomiyi biraz soğutma çabalarının da sonucu olduğunu aktaran Bahar, şirketlerdeki temkinli ortama rağmen, perakende dünyasının hareketli bir yıl geçirdiğini söyledi. Bahar, “2011’deki kadar olmasa da yine çeşitli market satın alma ve birleşme operasyonları ve hem ulusal hem de uluslararası fon şirketlerinin Türk perakende markalarına ortak olmaları, bu yılın öne çıkan unsurları oldu” dedi.

2013 daha hareketli olur
Şirketlerin sadece hızla büyümeye değil, sürdürülebilirliğe de odaklanmasının sağlıklı gelişmeler olduğunu belirten Salvo Bahar, “Savaş ya da bölgesel karışıklıklar çıkmazsa 2013 yılının 2012’den daha hareketli geçeceğini tahmin ediyoruz. 2013’te ayrıca yerel seçimler de var. Seçim ekonomisi de piyasadaki hareketliliği artıracaktır” öngörüsünde bulundu.

Piyasanın resmini çekebiliyoruz
Türkiye’de örneği olmayan bir üretim modeliyle hizmet verdiklerini hatırlatan Salvo Bahar, “Primo olarak çok yönlü hizmetimiz nedeniyle çok geniş müşteri yelpazesine sahibiz. Hızlı tüketim sektörüne ürün sunan temizlik, kozmetik, kimya ya da gıda gibi farklı kategorilerindeki yüzlerce şirketle çalışıyoruz. Doğal olarak bu şirketlerin hareketliliği sayesinde biz de piyasaların resmini çekebiliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52