Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

EUF tarafından düzenlenen 20.Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı.

Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

ITE Group Türkiye Ofisi E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Topuz ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda sektörünün ve fuarların önemine değindi.Gıda ürünleri ve teknolojileri ile ilgili dünyada yaşanan gelişmelerin fuarlar sayesinde takip edildiğini belirten Bakan Eker,"Kullandığımız malzemelerin çoğu elli yıl önce hayatımızda yoktu. Ama insan hayatında gıda her zaman var olmuştur. Gelenek haline gelen bu fuarla gıdaya verdiğimiz önemi gösteriyoruz. İnsanlar bugün müşterek bir yaşam içinde yaşıyor. Ürettiklerimizi sadece kendimiz için değil başka insanlar içinde üretiyoruz. Ürünler başka insanlara ulaşırken geçirdiği aşamalar, fuarlar sayesinde daha da geliştirebilir hale geliyor. Farklı coğrafyadaki insanlara ulaşmamızı ve onların tanımamızı bu fuarlar sağlamaktadır. Bu da fuarların önemini gösteriyor." dedi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Topuz da gıda sektöründe yaptıkları ihracata değindi. 200 ülkeye gıda sektörüyle ihracat yapıldığını söyleyen Topuz söylediklerinin gerçek rakamlar olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakar Eker ve Topuz'a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Eker ardından fuardaki standları gezdi. Esnafla sohbet eden Eker, ürünler hakkında bilgi aldı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde başlayan fuar 06-09 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Fuara, 29 ülke'dan 109'u yabancı olmak üzere 500 firma katılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52