Türk fırıncılar Almanya'da şov yaptı!

IBA Fuarı'na Türk firmaları çıkarma yaptı. 500 metrekareye kadar dev stantlar kuran Türk firmaları kendi ürettikleri makineleri Avrupa ülkelerine pazarladı.

Türk fırıncılar Almanya'da şov yaptı!

Münih Uluslararası Fırıncılık ve Pasta Fuarı'na (IBA) Türk firmaları çıkarma yaptı. Toplam 59 ülkeden bin 200 firmanın iştirak ettiği fuara Türkiye 30 firma ile katıldı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda unlu mamuller ve pastacılık sektöründe kullanılan tüm mamul ve makineler görücüye çıkıyor. 500 metrekareye kadar dev stantlar kuran Türk firmaları kendi ürettikleri makineleri Avrupa ülkelerine pazarladı.

Türk Unotek, Çıtırsusam, Öztiryakiler, Altuntop gibi firmalar fuarda ürünlerini tanıttı. Bu yıl Türk firmalarının makine araç gereçler yanında simide de stantlarında yer vermesi fuarda dikkat çekti.

Münih Ticaret Ataşesi Dr. Cevdet Baykal "Türk firmaları yüksek teknolojik ürünleri yanında Türk geleneksel yiyecek ürünlerimizi de tanıttılar." dedi.

Özellikle fırın makineleri konusunda uzman olan Barutçuoğlu Grup, Avrupa ülkelerine sattığı fırın tesislerini anlattı. Grup Başkanı Mustafa Barutçuoğlu yaptığı açıklamada, "Osmanlı o dönemde dünyanın en büyük en zengin ülkesiydi. Dolayısıyla ekmeği de zengin oluyor. İçerisinde tarçın, yulaf, çörekotu gibi birçok ürün görüyorsunuz. Zenginlik sofraya da yansımış, besin değeri yüksek ve lezzetli bir ekmek. Pidemizi de tanıttık. Son yıllarda Alman firmaları da pide makinelerimizi alıp pide üretmeye başladılar." dedi.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52