Adana Tarım Fuarı kapılarını açtı

Adana 7. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Adana Tarım Fuarı kapılarını açtı
Adana 7. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'' ile ''Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknoloji Fuarı açıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın bölgesel olmasının ötesinde uluslararası statü kazanması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Tarımın önemini kaybetmediğini vurgulayan Coş, şunları kaydeti:
" Türkiye, tarımda üretimini artırmak, çeşitlendirmek, tarımsal üretimin değerini çoğaltmak için en ileri teknik ve yöntemleri uygulama konusunda gerçekten örnek başarılar sergilemektedir. Türkiye, dünyanın 16. büyük ekonomisidir ancak tarım ekonomisinin büyüklüğü açısından dünyada 6. sıradadır. Bu konumumuzu sürdürmemiz, artan küresel rekabet karşısında yerimizi güçlü kılmamız, bu alanda en ileri üretim tekniklerini, araçlarını kullanmamızla mümkündür. İşte bu fuar buna hizmet edecek."

Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Uğur da, tarım makina imalat sanayisinin 60 yılı aşan bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, bu süreçte ülkenin ihtiyaç duyduğu ürünlerin neredeyse tamamının imalatına geçildiğini ve ürünlerin her geçen yıl kalitesi artırılarak dünya pazarlarına açıldığını söyledi.

Tarım makinaları imalat sektörünün geçen yıl yaklaşık 620 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdiğini hatırlatan Uğur, "Tarımın stratejik bir sektör olduğu giderek daha çok kesim tarafından fark ediliyor. Bu anlamda tarıma yapılan yatırımlar da giderek artmaktadır. Bunun en iyi göstergesi, geçtiğimiz yıl dünya traktör pazarında Türkiye'nin 5. sırada yer almasıdır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ise, fuarın "tarımın kalbi" konumunda olan Çukurova'da gerçekleştirilmesinin kendileri için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, fuar sürecince çeşitli yarışmalar düzenleyeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan protokol üyeleri, stantları gezdi. Vali Coş, traktöre binerek, teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

Açılış törenine Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52