FSANZ’dan şaşırtan artış!

Avustralya ve Yeni Zelanda Gıda Standartları Kurumu (FSANZ), dondurma ve çok sayıdaki içecek kategorisinde son üründe daha kabul edilebilir tat profili sağlayacak şekilde, izin verilen seviyelerinden daha yüksek miktarda steviol glikozid kullanımını onayladı.

FSANZ’dan şaşırtan artış!
FSANZ, Gıda ve Tarım Örgütü / Dünya Sağlık Örgütü Birleşik Gıda Katkıları Uzmanlar Komitesi (FAO/WHO JECFA) spesifikasyonlarına uyarak, steviol glikozidlerin tatlandırıcı olarak kullanımını Ekim 2008’de onaylamıştı. Farklı gıda ve içecek kategorileri için belli limitler belirlenmişti.

Ekim 2009’da, yüksek kullanımı ile daha memnun edici tatta ürünler elde edileceğini belirterek izin verilen seviyelerin arttırılmasına ilişkin başvuruda bulunuldu. İlk görüşmelerin ardından FSANZ; dondurma, su bazlı içecekler, mayalı içecekler, formüle edilmiş içecekler ve aromalı soya içeceklerinde 200 mg/kg’a kadar steviol glikozid kullanımına yeşil ışık yaktı. Sade soya içeceklerinde kullanımı ise 100mg/kg olarak belirlendi.

www.foodnavigator.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52