370 yıllık bakkala görülmemiş destek

İngiltere'de 370 senelik köy bakkalının kapanacağını öğrenen İtteringham'lılar öyle bir kampanya başlattı ki?

370 yıllık bakkala görülmemiş destek
Türkiye'de sayıları her geçen gün azalan ve birer birer kepenk kapatan bakkalların çığlığı duyulmazken, İngiltere'de bakkalı kurtarmak için tüm insanlar seferber olmuş durumda.

İngiltere'de Norfolk Kontluğu'ndaki Itteringham köyündeki halk, ülkenin en eski dükkanlarından biri olan köy bakkalının kapanmaması için seferber oldu. 370 yıllık bakkalın diğer bakkallar gibi marketlere yenilmeyip açık kalmaya devam etmesi için köylüler ücret almadan bakkalda çalışıyorlar.

370 senedir faal olduğu halde son zamanlarda süpermarketlerle rekabete dayanamayıp maddi sıkıntı içine giren ve kapanması gündeme gelen bakkal, köylüleri ayağa kaldırdı. 120 sakini olan köyde 50 köylü, nöbetleşe çalışarak bakkalın açık kalmasını sağlıyor. Her an bakkalda 4 köylü görev yapıyor. Temizlik işlerini de köylüler yapıyor.

Köylüler, Fairhead ailesine ait bakkalın son sahibi Brian Fairhead'ın ölmesiyle bakkalı kurtarmak için bir dernek kurdu. Bakkalı dernek adına yöneten Mike Hemsley (55), "Köylüler el atmasa bakkal kapanacaktı. Bu şekilde tarihe mal olmuş bir dükkan kurtarılmış oldu. Bu küçük köyde hepimiz arkadaşız" dedi.
turkiyegazetesi.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52