TÜKÇEV ambalaj atıkları için devrede

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı, Türkiye’deki ambalaj atıklarının, sanayinin önderliğinde toplum ve yerel yönetimlerin işbirliği ile sürdürülebilir bir sistem içinde geri kazanılması ve dönüştürülmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

TÜKÇEV ambalaj atıkları için devrede
Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV), Türkiye’deki ambalaj atıklarının, sanayinin önderliğinde toplum ve yerel yönetimlerin işbirliği ile sürdürülebilir bir sistem içinde geri kazanılması ve dönüştürülmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ambalaj atıklarının yasal prosedüre uygun olarak toplanması ve değerlendirilmesi çalışmalarını yürütmek üzere 2009 yılında kurulan TÜKÇEV İktisadi İşletmesi, geçen yıl Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”nin 18 ve 20. maddeleri gereğince cam, plastik, metal, kağıt-karton ve kompozit için yetkilendirilmişti. TÜKÇEV İktisadi İşletmesi, yetkilendirilmiş kuruluş olarak sanayi kuruluşlarıyla işbirliği içinde atık toplama ve geri kazanım çalışmalarına hız verdi.

Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği uyarınca kuruluşların yerine getirmek zorunda olduğu yükümlülükler konusunda yardımcı olmak ilkesiyle hareket eden TÜKÇEV, Çevre ve Orman Bakanlığı AKAT Platformu üyesi olarak atıkların kaynağında ayrı toplanması konusunda gerçekleştirilecek eğitim çalışmalarına da katkıda bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52