Su konferansında neler konuşuldu?

17. Uluslararası Su Teknolojileri Konferansı, üniversite-yerel yönetim işbirliğiyle Beylikdüzü’nde başladı.

Su konferansında neler konuşuldu?
GIDAVİTRİNİ - 17. Uluslararası Su Teknolojileri Konferansı, bilim adamlarının katılımıyla start aldı. Üniversite - yerel yönetim işbirliğiyle start alan konferansta, çevreciliğiyle bilinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a kongreye katkılarından dolayı Onur Plaketi verildi.

30’u aşkın ülkeden yaklaşık iki yüz akademisyenin katıldığı 17. Uluslararası Su Teknolojileri Konferansı (IWTC) Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde başladı. 5- 7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek kongrenin ilk günündeki oturumlar, Beylikdüzü Kültür Merkezi Tiyatro Salonu ve Gençlik Merkezi içindeki Mor ve Yeşil Salon’da yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi ve Fatih Üniversitesi’nin birlikte organize ettiği konferansta konuşmacılar; çevre, su kaynaklarının korunması, kirli suyun temiz suya dönüştürülmesine yönelik yeni teknolojiler konusunda sunumlar yaparak, görüşlerini ortaya koydu.

İstanbul’un 50 Yıllık Su İhtiyacı Karşılandı
Kongrenin açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, yaşadığımız yüzyılda suyun önemine değindi. Başkan Uzun, suyun ehemmiyetini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun birçok defa dile getirdiğini ve bu yönde ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti. İlerleyen yıllarda yaşanabilecek su sıkıntısı nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu yıllar ve devamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ciddi projeler ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Uzun, yapılan yatırımlarla İstanbul’un 50 yıllık su ihtiyacının karşılandığını ifade etti.

Suların Temizlenmesine Yönelik Yeni Projeler
Beylikdüzü’nde de yaklaşık 2,5 milyon nüfusa hizmet edecek ileri deşarj kolektörünün devreye alındığını belirten Başkan Uzun, bunun yanında çevre ve suların kirletilmemesine yönelik, belediye olarak da birçok fiziki ve sosyal projeler ortaya koyduklarını anlattı. Konferansa katılan bilim insanlarından çevre ve kirli suların temiz su haline getirilmesine yönelik yeni teknolojiler üretmelerini istediğini de söyleyen Başkan Uzun, konferansın başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Başkan Uzun, su teknolojilerin konferansının Beylikdüzü’nde yapılmasından da büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmalar sonrasında ise Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Konferansa sunduğu katkılardan dolayı Başkan Uzun’a onur plaketi verdi. Prof. Dr. Tekalan ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay ve konuk akademisyenlere de plaket verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52