Tetra Pak’ın ‘sağlıklı süt’ çağrısına milyonlar geldi

Tetra Pak’ın Milli Eğitim Bakanlığı ve süt endüstrisinin önde gelen kuruluşları işbirliği ile 2001 yılında başlattığı “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası 10. yılını kutluyor.

Tetra Pak’ın ‘sağlıklı süt’ çağrısına milyonlar geldi
Tetra Pak’ın Milli Eğitim Bakanlığı ve süt endüstrisinin önde gelen kuruluşları işbirliği ile 2001 yılında başlattığı “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası 10. yılını kutluyor. Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan kampanya, 6 milyon kişiye ulaştı. 10 yıldır Türkiye’de başarı ile sürdürülen proje, Ortadoğu’daki ülkelere de model oldu.

Ankara, 26 Nisan 2011- Dünyanın önde gelen gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi Tetra Pak’ın, sağlıklı süt tüketiminin önemi ve açık sütün sağlık açısından yarattığı tehlikeler konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla 2001 yılından bu yana sürdürdüğü “Sağlık için Sağlıklı Süt İçin” kampanyası, 10. yılını kutluyor. Bu özelliği ile Türkiye’de halk sağlığı alanında gerçekleştirilen en uzun soluklu kurumsal sorumluluk projesi olan kampanya ile 10 yılda 6 milyon kişiye ulaşıldı.

“Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyasının 10. yılı nedeniyle Ankara’da Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığından çok sayıda yetkilinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Ambalajlı Süt Ürünleri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü ve Ortadoğu Bölgesi Başkan Yardımcısı Francis Goodenday, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Dairesi yetkilileri katıldı. Süt endüstrisinin temsilcilerinin da katıldığı toplantıda Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Tanju Besler de yer aldı. Toplantının açılışını yapan Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü ve Ortadoğu Bölgesi Başkan Yardımcısı Francis Goodenday, dinamik bir yapıya sahip Türkiye’de, “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyasının 10 yıldır başarılı bir şekilde yürütülmesinden duydukları gururu dile getirdi.

Açık süt tüketimi azaldı

Türkiye’de 40 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve bu süre zarfında süt tüketiminin artırılması ve sağlıklı sütün tercih edilmesinin sağlanması için çeşitli çalışmalara imza attıklarını belirten Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Pazarlama Direktörü Gaye Atakan, “Bu proje, şirketimizin gıda ürünlerini her yerde erişilebilir ve güvenli kılma vizyonunu destekleyen bir çalışma olması nedeniyle bizim için çok önemli. Bugün Türkiye’de kişi başı süt tüketimi, diğer gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında 24 litre gibi oldukça düşük bir düzeyde. Bu miktar, günde çeyrek bardak süte eşdeğer, oysa günlük tavsiye edilen iki bardak sütün çok altında. Bu yüzden projemiz, vizyonumuzu yerine getirme yönündeki çalışmalarımıza güç veriyor” diye konuştu.

Kampanyanın başladığı 2001 yılında Türkiye’de açık süt tüketiminin yüksek, bunun zararları konusundaki farkındalık düzeyinin çok düşük olduğunu vurgulayan Atakan, “Amacımız çok basitti. Kamuoyunu sağlıklı sütün yararları konusunda bilgilendirmek ve işlenmemiş, ambalajsız sütün tehlikelerine karşı uyarmak istiyorduk. Kampanya süresince Türkiye’nin 42 ilini gezdik ve 6 milyonun üzerinde tüketiciye ulaştık.2001 yılında açık süt tüketim oranı yüzde 70 oranında iken, 2011 yılına geldiğimizde, yüzde 40’lar seviyesine indi” dedi.

Kampanya Ortadoğu’ya model oldu

Sağlığa zararlı açık süt tüketiminin sadece Türkiye’de değil, Afrika ve Ortadoğu’daki ülkelerde de yaygın olduğunu kaydeden Atakan, Türkiye’de 10 yıldır başarılı bir şekilde sürdürülen “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyasının bölgede model olduğunu açıkladı. Atakan, kampanyanın Mısır, Suriye, Yemen ve Pakistan gibi başka ülkelerde de uygulanmaya ve giderek daha çok sayıda tüketiciye ulaşmaya başladığını kaydetti.

6 milyon kişiye ulaşıldı

Tetra Pak’ın Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen, kayıt dışı ve insan sağlığına zararlı açık süt konusunda halkı bilgilendirmek için 42 ilde gerçekleştirilen kampanya 6 milyon kişiye ulaşıldı. Her yıl yaklaşık 10 ilde gerçekleştirilen kampanyalarla satışı kanunen yasak olan ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden açık sütün zararları konusunda da bilgi veriliyor. İl ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri kursiyerlerine verilen seminer ile başlayan çalışmalar, 2 ay boyunca merkezlerde eğitim videoları gösterimi, çarşı ve pazarlarda uzmanlar tarafından yapılan bire bir görüşmeler ve yerel tanıtım aktiviteleri ile devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52