Hem ödül hem de burs imkanı

Bu yıl onuncusu düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2014’te dereceye giren öğrenciler açıklandı.

Hem ödül hem de burs imkanı
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl onuncusu düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2014’te dereceye giren öğrenciler açıklandı. Yarışmada ilk üç sırayı paylaşan finalistlere para ödülü yanında öğrenim hayatları boyunca burs verilecek.
ASD Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı organizatörü Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl onuncusu düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2014’te dereceye giren öğrenciler açıklandı. Ambalaj tasarımı alanında ilerlemek isteyen genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına fırsat veren yarışma kapsamında 17 proje başarılı bulunarak ilk üç derece, mansiyon ve sertifika ödüllerini paylaştılar.
Ülkemizde tasarım eğitimi alan öğrencilerimizin ambalaj tasarımı alanına yönelmelerini sağlamayı ve uluslararası rekabet gücü yüksek bir sektör oluşmasına katkı sağlamayı hedefleyen yarışmaya, Türkiye genelinden 10 farklı üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı/Endüstri Tasarım ve Grafik Tasarım bölümlerinden 92 proje başvurdu. Yarışmada ilk üç sırayı paylaşan proje Seçici Kurul tarafından oybirliği ile belirlenirken, 9 proje mansiyon, 5 proje ise sertifika almaya hak kazandı.  
Projeye katılan projelerde, 3+1S olarak adlandırılan ve ambalajın temel işlevi olan “Sarma, Saklama, Satma ve Sürdürülebilirlik’ (çevre etkisi gözetilmiş) işlevlerinin yanı sıra tüketim biçimlerinde farklılık ve kolaylık yaratan, ambalaj tasarımına farklı bir bakış sunan projeler öne çıktı.  

Şampiyon Tasarımcılara Hem Ödül Hem de Burs
10. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nda ilk üç dereceyi paylaşan şampiyon finalistlere, sırasıyla 4.000 TL, 2.500 TL, 1.500 TL ile ödüllendirildi. İlk üç dereceyi paylaşan tasarımcılar ayrıca "ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu" ile öğrenim hayatları boyunca yılda 12 ay burs kazandı. Mansiyon ödülü almaya hak kazanan 9 proje 500 TL ile ödüllendirilirken 5 projeye ise sertifika verildi.
Yarışmada dereceye giren, mansiyon ve sertifikaya layık bulunanlar da dahil olmak üzere toplam 17 projenin sahipleri dilerlerse WPO - Dünya Ambalaj Örgütü’nün düzenlediği Ambalaj Tasarımı Uluslararası Öğrenci Yarışması olan WorldStar Student Competition 2014 ve APF- Asya Ambalaj Federasyonu’nun düzenlediği AsiaStar yarışmalarına katılabilecek ve bu yarışma da dünya derecesi almaya hak kazanmak için yarışmaya devam edebilecekler.

Son Başvuru 10 Ekim 2014
10. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci 2014 Yarışması dereceye giren 17 proje sahibi, bu yıl Brezilya Ambalaj Derneği ABRE tarafından organize edilecek olan WorldStar Student Competition yarışmasına başvurabilecek. Ödül Töreni Mayıs 2015’te İtalya’da gerçekleştirilecek yarışma için proje sahipleri online başvurularını 7 Kasım 2014 tarihine kadar ( www.worldpackaging.org ) adresinden kendileri ya da en geç 10 Ekim 2014 tarihine kadar Ambalaj Sanayicileri Derneği aracılığıyla başvurabilir.  Kasım ayında sonuçları açıklanacak yarışmada dereceye giren ilk üç projenin sahipleri Brezilya'da düzenlenecek törende ödüllerini kendileri alacak ve masrafları organizatörler tarafından karşılanacak. 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 16:13

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52