Çin ambalajda da ABD'yi solluyor

Çin'de gıda hizmeti sektörü ambalaj pazarının mevcut yıllık büyüme oranlarına göre 2020 yılına kadar ABD'dekinden daha büyük olacağı öngörülüyor.

Çin ambalajda da ABD'yi solluyor
Smithers Pira tarafından yayınlanan bir raporda Çin'de gıda hizmeti sektörü ambalaj pazarının mevcut yıllık büyüme oranlarına göre 2020 yılına kadar ABD'dekinden daha büyük olacağı öngörülüyor. 2011 yılında, Çin gıda hizmeti sektöründe gıda ve içecek tüketiminin yaklaşık 200 milyon ton ile ABD'dekinin iki katına ulaştığı belirtiliyor. Buna karşın, ABD halihazırda en büyük gıda hizmet sektörü ambalaj pazarına sahip ve 2011 yılında 158 milyar dolar olan ambalaj tüketimi 198 milyar dolara çıkmış durumda.

Rapora göre 2020 yılında ABD’yi sollayacağı tahmin edilen Çin gıda hizmet sektörü ambalaj pazarını, 2011 yılı itibariyle Japonya takip ediyor.

ABD’de kullanılıp atılan ambalajlar için de en büyük pazar konumunda ve bu ambalajların tüketim oranının 2011-2016 arasında % 17 artması bekleniyor. Ancak, Çin'de bu pazar daha hızlı bir oranda büyüyor ve uzun vadeli büyüme potansiyeline sahip.

Dünya genelinde gıda hizmeti sektöründe 226 milyon ton ile taze gıdaların tüketimi ilk sırada yer alıyor ve dört yıl içinde 260 milyon tonu aşması bekleniyor.

En çok tüketilen diğer ürün kategorileri arasında sırasıyla süt ürünleri ve kuru gıdalar ve ne çok tüketilen içeceklerin başında bira ve elma şarabı ile alkolsüz gazlı içecekler yer alıyor ve gelecek dört yıl içinde bu kategorilerde de büyük artış bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52