Ellerini yıka, hayat kurtar!

Dünya Sağlık Örgütü’nün Dünya Hijyen Günü’nü kutlayan Diversey Care, Dünya Sağlık Örgütü'nün Beş Adımda El Hijyeni çalışmasına destek verdi.

Ellerini yıka, hayat kurtar!
Dünya Sağlık Örgütü’nün her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü etkinliği, dünya çapında sağlık çalışanları başta olmak üzere herkesin ellerini temiz tutarak enfeksiyon yayılımını engellemesi konusunda bilinçlenmesini amaçlıyor. Profesyonel temizlik ve hijyen çözümlerinin önde gelen tedarikçisi Diversey Care, ‘Private Organizations for Patient Safety (Özel Hasta Güvenliği Örgütleri)’ girişimi aracılığıyla daha iyi bir el hijyenini teşvik etmek ve bunu sağlamak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü ile ortak çalışıyor.

Her yıl 5 Mayıs’ta, ‘Ellerini Yıka: Hayat Kurtar’ sloganı ile Dünya Sağlık Örgütü’nün Dünya Hijyen Günü’nü kutlayan Sealed Air iş birimi Diversey Care, Dünya Sağlık Örgütü'nün Beş Adımda El Hijyeni çalışmasına destek verdi. Diversey Care, 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde, Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği yaparak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sağlık çalışanlarına hijyen ve el hijyeni konusunda bilgiler aktardı. Doğru el yıkama tekniklerinin özenle aktarıldığı etkinlikte sağlık personellerinin bu konuda daha hassas olmaları gerektiği de vurgulandı. 

Bu küresel olaya katılımını belirgin hale getirmek amacıyla, “el hijyeni ile daha iyi bir yaşam yaratmak” temasıyla bir etkinliğe daha imza atan Diversey Care, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen etkinlikte hijyen konusunda bilgileri aktardıktan sonra sağlık çalışanlarına el şeklindeki şablonlarını dağıttı ve kendileri için hijyeni anlatan çizimler yapmalarını istedi. Bu çizimler daha sonra tüm ülkelerden gelen boyalı şablonlar ile birleşecek ve beğenilen dizaynlar Sealed Air iş birimi Diversey Care ofislerinde sergilenirken aynı zamanda dev bir duvar resmine dönüştürülecek. Bu resim ile Dünya Sağlık Örgütü’ne olan desteğini gözler önüne serecek olan Diversey Care, tüm dünyada el hijyeni konusunda dikkat çekmeyi planlıyor.

Sealed Air iş birimi Diversey Care’in deneyimli eğitim kadrosu, Dünya Sağlık Örgütü’ne destek vermek için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yaptığı etkinlik sırasında Dünya Sağlık Örgütü’nün dikkat çekmeye çalıştığı konulardan biri olan El Hijyeninde Beş Önemli Aşama’yı anlattı. 

El Hijyeninde 5 Önemli Aşama ise;
• Hasta ile temastan önce
• Tıbbi müdahaleden önce
• Hastaların vücut sıvısına maruz kalma riskinden sonra
• Hastaya dokunduktan sonra
• Hastanın ortamıyla temastan sonra, şeklinde gösterilmektedir. 

Dünya Sağlık Örgütü, her yıl 9 milyarın üzerinde insana Beş Adımda El Hijyeni çalışmasını sunuyor. 175 ülkede uygulanan üstün uzmanlığı ve uygun ürün gamı ile el hijyenini en çok ihtiyaç duyulduğu noktaya yaklaştıran Diversey Care, doğru el hijyeninin önündeki engelleri kaldırarak, daha güvenli, daha basit ve daha akıllı çözümler sunmak amacıyla sürekli yenilik getiriyor. Diversey Care, çok çeşitli formül ve formatlarda hazırlanan dezenfektan el sabunları, nemlendiriciler ve alkollü friksiyonlar dâhil olmak üzere eksiksiz bir ürün yelpazesi sunuyor. Ürün serisi düzenli kullanım ve sık kullanım ürünleri ile gıda hazırlama alanlarında kullanılacak ve alerjisi olanların kullanacağı ürünleri de içeriyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 13:19

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52