Mavi Yıldız Projesi örnek olacak

Turizm ve gıda işletmelerinde gıda güvenliğini sağlamak ve işletmeleri teşvik etmek amacıyla hazırlanan, Mavi Yıldız ve Berat Uygulaması Projesi yürürlüğe girdi.

Mavi Yıldız Projesi örnek olacak
Haber / Halim Utlu

Turizm işletme belgeli otelleri belgelendirerek ödüllendirmek ve sektördeki diğer işletmeleri de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik amacıyla hazırlanan, Mavi Yıldız ve Berat Uygulaması Projesi yürürlüğe girdi.

Projeye, 6 adet turistik otel başvurdu ve ilk denetim Serra Otel’de yapıldı. İkinci aşamada, projeye başvuran otellerden Atakum Grand Deluxe Amisos Otel’de, 09.12.2015 tarihinde denetim gerçekleştirildi. 

Amaç, işletmeleri daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik
Mavi Yıldız Projesi,Samsun’da faaliyet gösteren turizm işletme belgeli otelleri Samsun Valiliği adına belgelendirerek ödüllendirmek ve sektördeki diğer işletmeleri de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik amacıyla, Samsun Valiliği olurlarıyla başlatıldı.

Denetimler, “Mavi Yıldız ve Berat Ödülü Değerlendirme Komisyonu” tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra Gülten başkanlığında yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 11:34

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52