Hijyen Yasası'nı mahkemeye taşıdılar

Hayli zamandır tartışılan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'yle ilgili Gıda Mühendisleri Odası "yanlışın durdurulması amacıyla" dava açtığını açıkladı.

Hijyen Yasası'nı mahkemeye taşıdılar
Gıda Mühendisleri Odası, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin yayınlanması ile başlayan "yanlışın durdurulması" için dava açtığını açıkladı.


Geçen yıl Temmuz ayında gündeme oturan Hijyen Eğitimi ile ilgili sürenin dolmasına rağmen, 1 yıldır süren tartışmalar sonlanmadı. Bu konu ile ilgili TMMOB Gıda Mühendisleri Odası konuya resmi açıdan tepki gösterme kararı aldı ve dava açtı.

Gıda Mühendisleri Odası'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"05 Temmuz 2013 tarihinde 28698 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında, oluşturulan modüler programlarda eğitimci olarak, Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıbbi Laboratuvar alanında eğitim almış olan Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ve Fen Fakültesi/Fen-Edebiyat Fakültesinin Biyoloji Bölümlerinden mezun olanların görev alacağı belirtilmiş, gıda mühendisleri kapsam dışı bırakılmıştır.

Bu alanlarda eğitimci olarak yer alması gereken gıda mühendislerinin, hijyen eğitimi almak zorunda bırakılmalarının mantıklı hiçbir açıklaması bulunmamaktadır. Odamız tarafından bu konuda ilgili Bakanlıkla yapılan görüşmelerden ve yazışmalardan sağlıklı bir yanıt alınamamıştır.

Bu şartlar altında, meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yargı yoluna gitmek üzere, meslektaşlarımıza çağrı yaparak, eğitimci olarak görev almak isteyen üyelerimizin gerekli başvurularını yapmalarını ve aldıkları yanıtları Odamızla paylaşmalarını istemiştik. Duyurumuz üzerine Odamız tarafından davaya müdahil olunmak üzere bir üyemizin vekaletiyle Oda Hukuk Müşavirimiz tarafından konu hakkında dava açılmıştır."

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 14:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52