Kiraz üreticisi altın yılı yaşamaya hazırlanıyor

Türkiye'nin önemli kiraz üretim yöreleri arasında bulunan Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde hasat başladı. Yöredeki üreticiler, “kirazda altın yılı yaşayacaklarına” inanıyor.

Kiraz üreticisi altın yılı yaşamaya hazırlanıyor

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Kaz Dağları'nda yetişen meyvenin tadının dünyanın hiçbir yöresinde oluşmayacağını ifade etti. Yörede, kiraz üretiminin oldukça ön plana çıktığını dile getiren Pehlivan, mevcut kiraz bahçelerinin yanı sıra, yeni dikim yapılan alanlarla bölgedeki kiraz üretiminin her geçen gün arttığını söyledi.

Pehlivan, “Bayramiç” denince akla doğa, Kaz Dağları ve tarım geldiğini belirterek, “Doğanın ve tarımın cenneti Bayramiç diyebiliriz. Üreticimiz her geçen gün eğitim seviyesini yükseltiyor. Bu bilinç de üretime yansıyor. Kaz Dağları'nın eteklerinde yetişen kiraz hiçbir yerdekine benzemez. Kaz Dağları'nda yetişen meyve ayrı bir tattır, lezzettir” dedi.

İlçede yetişen ürünlerin hep bir adım önde olduğunu dile getiren Pehlivan, “Bölgemizdeki kiraz üreticileri bu sene altın yılını yaşayacak. Kirazın kilogramı iç piyasada 3 ila 5 lira arasında satılıyor. Bu da üreticimizi mutlu ediyor. İhracat ürünündeki beklentimiz ise 5 ila 12 lira olması. İlçemize bu yıl daha fazla ihracatçının geleceğine inanıyorum. Çünkü ihracatçının aradığı kalite, lezzet ve meyvenin olgunlaşması. Yöremizdeki meyvelerde bu vasıfların hepsi mevcut. Bayramiç'in ürünlerini yurt dışında da tanıtmak için gereken özeni ve titizliği göstereceğiz” diye konuştu.

İlçe genelinde yaklaşık 4 bin 500 dekar alanda kiraz üretimi yapılıyor. Yine yaklaşık olarak 800 aile geçimini kiraz üretiminden sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52