Hasat ve ihracat tarihleri belirlendi

Enterdonat ve mayer cinsi limonların hasadı 18 Eylül, ihracatı ise 24 Eylül'den itibaren yapılacak.

Hasat ve ihracat tarihleri belirlendi

Türkiye'nin narenciye hasat ve ihracat tarihleri belirlendi. Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, enterdonat ve mayer cinsi limonların hasadına 18 Eylül, ihracatına ise 24 Eylül'den itibaren müsaade verildiğini söyledi.

Kaçmaz, turunçgil meyveleri kesim, toplama, hasat ve ihraç tarihini belirleme komisyonunun limon bahçelerinde yaptığı inceleme ve usare kontrolü sonucunda mayer ve enterdonat cinsi limonların gerekli olgunluğa eriştiğinin saptandığını belirtti.

Turunçgilin Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatında önemli yere sahip olduğuna işaret eden Kaçmaz, "Bölgemiz ve ülkemiz için önemli ihracat kalemlerinden olan narenciye üretiminin yüzde 70'i Çukurova yöresinde gerçekleştiriliyor. Narenciye ayrıca ülkenin yaş meyve sebze ihracatının da yüzde 40'ını oluşturuyor" dedi.
2011-2012 sezonunda yaklaşık 1 milyon 430 bin ton ihracat gerçekleştirilerek 1 milyar dolara yakın döviz elde edildiğini anımsatan Kaçmaz, yeni sezonun üretici ve ihracatçılara hayırlı olmasını diledi.
Dünya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52