Biberonla sütten sonra su içirilmeli

Bebeklerin uyurken biberonla süt ve meyve suyu içmesi, emziklerin bal ya da reçele batırılması diş çürüklerini artırıyor.

Biberonla sütten sonra su içirilmeli
Diş Hekimi Venhar Susal Bahçecioğlu, “Bebekler, altıncı aydan sonra ilk süt dişlerinin ağızda belirmesi ile birlikte katı beslenmeye geçerler. Ancak bu dönemde süte de ihtiyaç duydukları için, biberonla süt içerler. Bazı aileler besleyici değerini artırmak ya da çocuğun sakinleşmesini kolaylaştırmak amacı ile süte bal, pekmez ya da şeker gibi tatlandırıcılar da katar. Dişler çıkmaya başladıktan sonra uzun süre devam ettirilen gece beslenmesi ‘biberon çürüğü’ adı verilen yaygın diş çürüklerine neden olur.” diyor.
Biberondaki sütün, uykuya geçildiğinde dişlerin üzerinde biriktiğini, bunun da dişin mineral yapısını bozduğunu belirten Bahçecioğlu, “Sütün yanı sıra meyve sularının da biberonla verilmesi, bebeğin sakinleştirilmesi için yalancı memenin bala ya da reçele batırılması da aynı tür erken çocukluk dönemi çürüklerine neden olur. Bu çürükleri önlemek için bebeğin ağzında biberonla uyumasına izin vermeyin. Biberonla süt içtikten sonra mutlaka su içirin. İşaret parmağına sarılan ıslatılmış bir tülbent ile dişleri temizleyin. Bir yaşından sonra gece beslenmesini bırakın.” şeklinde konuştu.
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52