Dünyanın ağız tadı Bafra’dan

Bafra Kaymaklı Lokum Evi Genel Müdürü Nezahat Şahin, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Dünyanın ağız tadı Bafra’dan
Geliştirdiği projeyle unutulmaya yüz tutmuş bir ürün olan zembil ile Bafra kaymağıyla üretilen lokumu bir araya getiren Bafra Kaymaklı Lokum Evi Genel Müdürü Nezahat Şahin, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bafra Halk Eğitim Merkezi’nde uzun yıllar usta öğretici olarak dikiş eğitimi veren Nezahat Şahin, 2009 yılında önemli bir karar aldı. O da yöresel el sanatlarına gönül vermiş isimlerdendi, tüm bu güzelliklerin korunması gerektiğini biliyordu. Şahin bu bilinçle, neredeyse hafızalardan tamamen silinen yöresel el sanatı zembili tekrar canlandırmak adına Samsun İl Özel İdaresi’ne bir proje sundu. Proje zembil sanatıyla üretilen kutuların içerisinde yöreye özel lokumların satılmasını kapsıyordu. Şahin’in heyecanlı bekleyişine idareden olumlu yanıt geldi. Proje kabil edilmişti.  Bu sevindirici gelişmenin ardından Şahin, bir yandan lokum kaymak kursuna katıldı, bir yandan da Bafra Halk Eğitim Merkezi’nde açılan zembil kursunda öğrencilerine ders vermeye başladı.  Emeğinin karşılığını alan Şahin’e artık öğrencileri de destek oluyor. Şahin tarafından kurulan, bir yörenin unutulmaya yüz tutmuş değerlerini bünyesinde barındıran “Bafra Lokum Evi”nde öğrencilerin hazırladığı zembiller Bafra’nın ünlü kaymaklı lokumu ile buluşuyor.

Nezahat Şahin, yalnızca bir düşünce ile sınırlı kalmayarak hayata geçirdiği projesini daha da ileriye taşımak istiyor. Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Kızılırmak Deltası’nda yarı yabani yetişen mandaların sütünden elde edilen kaymaktan lokum üreten Nezahat Şahin, Samsun İl Özel İdaresi ortaklığında yürütülen projeyi marka yapmak istiyor. Bafra’da Nisan ayında açtığı işyerinde hem üretim hem de satış yapan Şahin, şehre özel kaymaklı lokumu artık hafızalardan silinmeye başlayan zembil içinde müşterisine sunuyor.
kobiden.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52