Tüketici Bakanlığın inkar politikasına tepkili

Gıda Bakanlığı, TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin'in açıklamalarına cevap verdi. Tatmin olmayan tüketici Bakanlığa tepkili...

Tüketici Bakanlığın inkar politikasına tepkili
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, GDO başta olmak üzere birçok konuda inkar politikasını ısrarla sürdürüyor. Son olarak Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin'in "gıda üreticilerinin güvensizliğini" gözler önüne seren araştırma sonuçlarını açıklamasına cevap verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, iddiaları hayali olarak niteledi. İrfan Erol, iddiaları afaki yaklaşımlar olarak değerlendirdi.

Erol, "Üzümün mazotla işlem görmesi, çaya domuz kanı karıştırılarak renk verilmesi ya da kırmızı ya da pul bibere kiremit tozu karıştırılması gibi. Böyle bir şeyi, siz gördünüz mü?" dedi. Erol, vatandaşların gönül rahatlığı ile aldıkları ürünlerin denetlendiğine güvenebileceğini vurguladı.

İrfan Erol, "Varsa bildiğiniz gördüğünüz bir şey biz onun somut olarak gereğini yaparız. Ama bunu gerçekten bu çok yaygın olarak kullanılıyor, bu şekilde üretiliyor, topluma gıdalar bu şekilde arz ediliyor gibi bir algı son derece yanlış." diye konuştu.

Daha önce kamuoyu tarafından Ülker Vakfı Yönetiminde olduğu öğrenilen ve bu konuda suskun kalan İrfan Erol, son olarak TURKLAB eski başkanı Dr. Can Demir'in gıda güvenliği ve tüketicinin bilinçlendirilmesi çalışmalarında yaşadığı baskı ve tehdit sürecinde yine sessiz kalmakla suçlanmıştı.

İrfan Erol'un bu açıklamalarını yayınlayan trthaber.com haber portalında tüketicinin tepkisi ise şu cümlelerle yansıyor...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52