Jet sosyeteye kaçak havyar

Antalya’da, jet sosyeteye özel siparişle getirilen kaçak siyah havyar gümrük ekiplerine takıldı.

Jet sosyeteye kaçak havyar
Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yurda kaçak yolla sokulmak istenen 11 kilo siyah havyar ele geçirildi. Özel sipariş üzerine getirilen havyarın 500 gramının bin 500 dolardan alıcı bulduğu belirtildi.

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Antalya Havalimanı Dışhatlar Terminali'nde Rusya'nın Moskova kentinden gelen bir bayanın x-ray cihazından geçmesinin ardından valizinde bir ağırlık tespit etti. Ekipler, şüphelendikleri bayan muhasebeci I.S'nin valizinde arama yaptı. Aramada, 13 paket halinde alüminyum folyoya sarılı plastik kutularda siyah havyar ele geçirildi. I.S'nin dondurulmuş ürünleri bozulmaması için alüminyum folyoya sardığı ve hijyenik olmayan bir ortamda taşıma yaptığı belirtildi.

I.S'nin sipariş üzerine Rusya'dan Türkiye'ye kaçak yolla, sosyete mezesi olarak bilinen siyah havyarı getirerek lüks işletmelere verdiği kaydedildi. Yurda kaçak yolla havyar sokmak isteyen I.S, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Gümrük görevlileri, havyarı imha edilmek üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Ele geçirilen havyarın gümrüklenmiş değerinin 12 bin 640 lira olduğu öğrenildi. Gümrük ekipleri, vatandaşların şüphelendikleri durumları 'Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık' hattına bildirmelerini istedi.
sabah.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52