10 firmanın faaliyetleri durduruldu

Antalya'da gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimlerde, 7 firmaya suç duyurusu, 10 firmaya ise kapatma cezası uygulandı.

10 firmanın faaliyetleri durduruldu

Antalya'da gıda üretimi ve satışı yapılan yerlere, 2012'nin ilk 6 ayında, 5 bin 351 denetim gerçekleştirildi. Denetimler sonunda 442 işyerine idari para cezası uyguladı. 7 işyeri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulurken, 10 firma faaliyetten men edildi.

Çalışmalarına 2005'te başlayan İl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nun 39'nucu toplantısı Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantının açışında konuşan Loğoğlu, gıda güvenliğinin öneminin her geçen gün arttığını söyledi. Herkesin yediği, içtiği maddelerin 'ne kadar sağlıklı olduğu' yönünde şüpheler bulunduğunu ifaden Loğoğlu, "Gıda üreticileri biraz daha fazla kazanmak için insan sağlığıyla oynuyorsa, ceza verilmeli ve bu firmalar mutlaka teşhir edilmelidir." dedi. Antalya'nın gıda güvenliği konusunda en hassas illerden biri olduğunu ve en yüksek düzeyde denetimler yaptıklarını anlatan Loğoğlu, "Teşhir konusunda bugüne kadar mevzuattan kaynaklı sıkıntı vardı. Son zamanlarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu konuda ileri adım atarak, bu tür firmaları teşhire başladı. Bu da vatandaşın bilinçlenmesine büyük katkı sağladı." diye konuştu.

Hakkı Loğoğlu'nun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin 2012'nin ilk altı ayında gerçekleştirilen denetimler hakkında bilgi verdi. Erçin'in paylaştığı bilgilere göre, Antalya'da son altı ayda, gıda üretimi ve satışı yapılan yerlere yönelik 5 bin 351 denetim yapıldı. Bu denetimlerde 442 iş yerine idari para cezası uygulandı. 7 iş yeri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, 10 firma faaliyetten men edildi. Aynı dönemde otellere yönelik 601, okul kantinlerine yönelik 281 denetim gerçekleştirildi. 25 otel ile 8 kantine idari para cezası uygulandı. 174 numaralı Alo Gıda Hattı'na bin 337 şikayet iletildi. Şikayetler üzerine 170 idari para cezası kesildi, 3 firma faaliyetten men edildi.

BEYAZ BAYRAK SAYISI 37'YE ULAŞTI
Antalya'da, 2006'dan bu yana uygulanan ve gıda güvenliği konusundaki 114 kriterin tamamını yerine getiren iş yerlerine verilen Beyaz Bayrak sayısı 37'ye ulaştı. Son olarak Rixos Down Town Otel, Pirate's Beach Club, Polen Tantuni Beyaz Bayrak aldı. Üç firmaya bayrakları İl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu toplantısında Vali Yardımcısı Loğoğlu tarafından verildi. Antalya'da bu yıl 10 firma Beyaz Bayrak için müracaat etti. 18 denetim sonunda üç firma bayrak alma hak kazanırken, bir firmanın bayrağı iptal edildi.

GÖNÜLLÜ GIDA MÜFETTİŞLERİNİN SAYISI ARTTI
Antalya'da 2005'ten bu yana uygulanan gönüllü gıda müfettişlerinin sayısı arttı. 2005'te 48 olan sayı bu yıl düzenlenen üç eğitimde başarılı olarak sınavı kazanan 91 gönüllü gıda müfettişiyle 650'ye ulaştı.

"ALO 174'E ULAŞAMAZSANIZ BENİ ARAYIN"
Öte yandan toplantıya katılanlar 174 Alo Gıda Hattı'yla ilgili şikayette bulundu. Şikayetlerin yüksekliği karşısında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin devreye girdi. Katılımcılara GSM numarasını veren Erçin, "Telefonum 24 saat açık. Alo 174'e kayıt yaptıramazsanız beni arayın, ben kayıt alıyorum." dedi.

Bedrullah Erçin'in ardından Gıda ve Yem Şube Müdürü Veysel Çelik'te cep telefonu numarasını vererek kendisinin de aranabileceğini dile getirdi.
Haberler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52