Kuru meyve için Uzak Doğu'da tanıtım atağı

Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun 2013'de Japonya ve Çin'deki gıda fuarlarına katılacağı belirtildi.

Kuru meyve için Uzak Doğu'da tanıtım atağı
Türkiye'nin üretim ve ihracatında ilk sıralarda olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve Antep fıstığında ihracatı artırmak için Uzak Doğu ülkelerinde tanıtım atağı başlatılacağı belirtildi.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında Çin ve Japonya'da düzenlenecek fuarlara katılım sağlanacağı ve ürünlerin satıldığı zincir marketlerde ürün tadım etkinliklerinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eli Alharal, kuru meyve ihracatında en büyük pazarın Avrupa ülkeleri olduğunu ancak son dönemde talepte önemli artış gördükleri Japonya ve Çin gibi yeni ihraç pazarlarına ağırlık vermeyi planladıklarını ifade etti.
Çin pazarında son dönemde özellikle kuru incir ihracatında ciddi artış kaydedildiğine işaret eden Alharal, açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
''Mart ayında Japonya'da Foodex Gıda Fuarı'na katılacağız. Mayıs ayında ise Çin'de Şanghay Gıda Fuarı'na iştirak edeceğiz. Başlangıç olarak sınırlı kaynaklarımızı verimli kullanmak için bu ülkelere yoğunlaşmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda, bu ülkeler dışında Rusya, Hindistan, Endonezya gibi hedef ülkelerde çalışmalar yapacağız.''
Kuru meyve sektörünün 2012 yılı ihracatının yaklaşık 1,4 milyar dolar olduğunu belirten Alharal, tanıtım grubunun yapacağı çalışmaların oluşturacağı sinerjiyle 2023 yılında sektör olarak 4 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
Alharal, badem ve cevizde Türkiye'nin net ithalatçı konumunda olduğuna dikkat çekerek, bu ürünleri fazlasıyla üretip ihraç edebilecek konumda olduklarını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52