Hindi eti tüketimi giderek artıyor

Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkede hindi etinin tüketim miktarı istikrarlı bir şekilde büyüme gösteriyor.

Hindi eti tüketimi giderek artıyor
Gıdavitrini - Hindi eti tüketiminin istikrarlı bir şekilde artış göstermeye devam ettiği bildirildi. Bolca Hindi Genel Müdürü Kamil Erbayram konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hindi eti tüketiminin hem Türkiye'de hem de dünyada arttığını söyledi.

Erbayram, açıklamasında şunları ifade etti:
"Bolca Hindi web sayfamızda yapmış olduğumuz ankete özellikle ev hanımlarımızın yoğun ilgisi devam etmektedir. Ev hanımlarına göre genel olarak hindi eti ve ürünlerinin tüketimini etkileyen nedenlerin başında sırasıyla; sağlıklı, lezzetli, ekonomik oluşu ve pişirilmesinde pratik oluşu gelmektedir. Hindi etinde tüketimi en çok tercih edilen ürünler ise; parça et, ileri işlenmiş ürünler, bütün hindi ve marinasyonlu hindi eti ürünleridir."

İnfovet dergisinde yayınlanan bir haberi hatırlatan Erbayram, "Yapılan kanatlı pazarı araştırmaları neticelerine göre Amerika'da özellikle genç popülasyon tarafından tercih edilen hindi etinin tüketim miktarının istikrarlı bir şekilde büyüme gösterdiğini kanıtladığı söylenmektedir. Ayrıca, Amerikan halkının % 84'ü hindi eti tükettiği ve özellikle sağlıklı oluşundan dolayı tüketimin giderek artma eğiliminde olduğu belirtilmektedir." dedi.

Ülkemizde kişi başına hindi eti tüketimi son bir yılda 0,5 Kg' dan 0,6 Kg 'a yükseldiğini söyleyen Erbayram, "Bolca Hindi olarak Türkiye’nin 1/3’lük hindi eti ihtiyacını karşılamakla kalmayıp reklam ve tanıtım alanlarında faaliyet göstererek halkımızı hindi eti hakkında bilinçlendirip Amerika ve Avrupa’daki kişi başı tüketim oranları olan 6-8 Kg miktarlarına ulaşmayı hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52