Gıda mühendislerine istihdam müjdesi

Gıda Mühendisleri Grubu temsilcileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le bir araya gelerek çözüm bekleyen meselelerini ilettiler.

Gıda mühendislerine istihdam müjdesi
Gıda Mühendisleri Grubu 16 Ekim Dünya Gıda Gününde AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik ile gıda mühendislerinin sıkıntıları, devlet kadrolarında yetersiz istihdam edilmeleri ve ülkemizdeki gıda terörünün nedenlerinin de içinde bulunduğu bir dosya sunmuştu. Yapılan görüşme sonunda Doç Dr. Hüseyin Çelik, Gıda Mühendisleri Grubu temsilcilerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Devlet Personel Genel Müdürü Mehmet Ali Kumbazoğlu ile görüştüreceğini Twitter de takipçileri ile paylaşmıştı.

Gıda Mühendisleri Grubu temsilcileri 01 Kasım 2012 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, PEGEM Müdürü Nizamettin Ekinci ve iki üyeden daha oluşan yetkililerle görüştü.

Görüşmede, Gıda Bakanı Eker'e, ülkemizdeki gıda politikaları, gıda güvenliği ve bunun paralelinde gıda mühendisi istihdamı, gıda denetimlerinin sayısının ve etkinliğinin artırılması, kayıtdışı işletmelerle mücadele gibi konuları içeren dosya sunuldu.

Bakan Eker, mevcut 4635 gıda kontrolörü bulunduğunu bunun içerisinde 852 Gıda Mühendisi olduğunu, bakanlık bünyesinde toplam 1103 gıda mühendisi istihdam edildiğini, 2002 yılında denetim sayısının 36000 iken şu an yıllık 400 bin denetim yapıldığını söyledi.



İSTİHDAM MÜJDESİ
Gıda güvenliğinin sağlanmasında gıda mühendislerinin öneminin kendileri tarafından bilindiğini ifade eden Eker, gıda sanayinin geliştiği ve gıda işletmelerinin fazla olduğu İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde gıda denetimleri için ayrı bir yapının oluşturulacağını ve bu yapıda Gıda Mühendislerinin istihdam edileceğini ifade etti. Kadroların bakanlık, Devlet Personel Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı'nın ortak alabilecekleri kararlarla belirlenebileceği söylendi.

Ekip, daha sonra Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kavak, gıda mühendislerinin istihdamında kamu ve özel sektörün birlikte hareket edeceği projelerin oluşturulması gerektiğini söyledi. Bu konuda ortak çalışmaların yürütülmesi gereğinden bahsetti.

Bakanlık ziyaretinden sonra Devlet Personel Genel Müdürü Mehmet Ali Kumbuzoğlu İle görüşen Ekip kamuda gıda mühendisleri ile ilgili olarak hazırlamış oldukları raporu sundular. Başkan Kumbuzoğlu, gıda mühendislerinin öneminin farkında olduklarını, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasında destek vereceklerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52