2016 “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edildi

FAO, Roma’da gerçekleştirilen 146. Konsey toplantısında 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmesini kabul etti.

2016 “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edildi

FAO, Roma’da gerçekleştirilen 146. Konsey toplantısında 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmesini kabul etti. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı bu önerinin, Haziran ayında yapılacak 38. FAO Konferans’ında da onaylanması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) Roma’da gerçekleştirilen 146. Konsey toplantısında 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmesini kabul etti.

Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı bu önerinin, Haziran ayında yapılacak 38. FAO Konferans’ında da onaylanması bekleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in destek ve talimatlarıyla, bakanlığın birçok biriminde 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmesiyle ilgili yoğun çalışmalar yürütüldü.

39. FAO Gıda Güvenliği Komitesi Toplantısı’nda konunun üye ülkelere duyurulması amacıyla Türkiye’nin ev sahipliğinde bir yan etkinlik düzenlendi. Elliden fazla katılımın olduğu etkinlikte 2016 yılının BM Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesi için tüm ülkelerin katkıları istendi.

145. FAO Konsey toplantısında resmi olarak sunulan, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesine ilişkin önergenin, 146. FAO Konsey toplantısının da gündemine alınması sağlandı. Ülkemizin başlattığı bu girişimi, başta Kanada olmak üzere ABD, Avustralya, Kenya gibi pek çok ülke destekledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in gönderdiği destek talep mektubu, ülkemizden katılan heyet ve Roma Büyükelçiliğimizin yürüttüğü yoğun kulis çalışmaları sonucunda 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ilan edilmesi 146. FAO Konseyinde kabul edildi.

Olağanüstü bir durum gerçekleşmediği takdirde, 38. FAO Konferansı’nda, 2016 Uluslararası Bakliyat Yılı olarak onaylanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52