Süper brokoliyi, İngiltere'deki John Innes Merkezi ve Norwich Gıda Araştırmaları Enstitüsü'nden bilim insanları geliştirdi.
1983'te doğal olarak yüksek seviyede glükofaranin maddesini içeren yabani brokolinin bulunmasından yola çıkan bilimciler, normal brokoliye benzeyen, ancak bu maddeyi 2-3 kat fazla içeren "süper brokoli”ye "Beneforte" adını verdi.
Araştırmacılar "Beneforte"nin sülforafan seviyesini normal brokoliden 2-4 kat artırdığını belirtti.
İngiltere'de satışa sunulmaya başlayan bu brokolinin suda az haşlanarak ya da hafif ateşte az pişirilerek yenmesi tavsiye ediliyor.
Glükofaranin, brokoli ve aynı gruptaki sebzelerde bulunan sülforafan maddesini, bağırsak florasıyla birleştiğinde aktif hale getirme özelliğine sahip.
Daha önce yapılan birçok araştırma sülforafanın kronik iltihapları azalttığını ve bazı kanser türleriyle savaştığını göstermişti.
Hastalıklara karşı ‘süper brokoli’
İngiliz bilim insanları brokolinin içindeki, sağlığa yararlı doğal maddeleri artırarak ‘süper brokoli’ geliştirdi. Süper brokoli bazı kanser türleri ile kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde yararlı olabiliyor.

YORUM EKLE
1
Sıcak hava çam balı üretimini vurdu
2
Sıcak Doritos Fritos’u sunar
3
Gaggenau’dan Vario Soğutucu 400 Serisi
4
Nevpa Gıda bayilik çalışmalarına hız verdi
5
"Organikçiler" İstanbul'da toplanacak
6
Penguen Gıda iç pazarda büyümeye odaklandı
7
Pınar Çocuk Tiyatrosu perdelerini açıyor
8
Taşköprü Sarımsağı tehlike altında!
9
Türkiye'ye "En iyi turizm" ofisi ödülü
10
Tuz Gölü'nu 'koruyarak kullanarak' kurtaracaklar!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER