At eti krizi komşuya uzandı

Yunanistan Ortak Gıda Denetimi Merkezi, Kavala kentinde bulunan tesislerde yaptığı kontrol sırasında kavurmada at etine rastlandığını duyurdu.

At eti krizi komşuya uzandı
Yunanistan'da kavurma üreten bir markette at eti bulunduğu bildirildi. Yunanistan Ortak Gıda Denetimi (EFET) Merkezi, Kavala kentinde bulunan tesislerde yaptığı kontrol sırasında kavurmada at etine rastlandığını duyurdu.

EFET'ten yapılan açıklamada, bugüne kadar alınan 115 numuneden 39'una test yapıldığı ve 5 üründe at eti bulunduğu, kontrollerin ise devam ettiği belirtildi.
Bu arada Romanya'dan gelen dondurulmuş etlerde de at etine rastlanmıştı.

Bükreş'ten Atina'ya "at eti" cevabı
Avrupa'yı sarsan at eti skandalı sürüyor. Batı Avrupa ülkelerinin ağır suçlamalarıyla karşılaşan Romanya, bu kez Yunanistan'ın hedefindeydi. Bükreş yönetimi, Atina'nın iddialarını yalanladı.
Yaklaşık bir aydır Avrupa gündemini sarsan at et skandalı artçı şoklarla devam ediyor. Son olarak Yunanistan'ın kuzey bölgesinde at etine rastlandı.

Etin Romanya'dan ithal edildiği açıklandı. Gözler bir kez daha Romanya'ya çevrildi. Romanya Tarım Bakanı Daniel Constantin başkanlığında bir toplantı düzenlenerek gelişmeler değerlendirildi.

Toplantı sonunda, Yunan yetkililere doğru bilgilendirilme yapıldığı ve Rumen firmasından doğru etiketle hem at, hem dana etinin ihraç edildiği vurgulandı.

Bu arada, Romanya genelinde kasap, restoran ve marketlerden rastgele alınan nümuneler DNA testi için laboratuara gönderildi. Çıkan sonuçlar 15 gün içinde kamuoyuna açıklanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52