Açlık önleyici süt ürünleri katkısına onay

FSA başta yoğurt olmak üzere birçok süt ürününe katılmak için üretilen yeni açlık önleyici katkı maddesine onay verdi.

Açlık önleyici süt ürünleri katkısına onay

İngiltere Gıda Standartları Kurumu (FSA), başta yoğurt olmak üzere birçok süt ürününe katılmak için üretilen yeni açlık önleyici katkı maddesine onay verdi.

İsviçre merkezli Dow Wolff Cellulosics şirketi, 2012 yılı başında FSA’ya kendi karbonhidrat türevlerini pazarlamak için başvurmuştu. Aromalı sütlü içecekler, soğuk tatlılar, yoğurt ve yoğurtlu içecekler de dahil olmak üzere bir çok üründe bileşenlerin değiştirilmiş hallerini kullanmak için onay isteyen şirkete göre, açlık önleyici katkılar, insanların daha uzun süre tok kalmalarını ve açlık hissini önlemeyi sağlıyor.

FSA Yeni Gıdalar ve İşlemler Danışma Komitesi (ACNFP), Metil selülozun (MC) yeni bir katkı maddesi olarak çeşitli gıdalara eklenmesi konusundaki değerlendirmesini tamamladı ve sağlıkla ilgili endişe oluşturmadığı kanaatine vardı. MC’nin, Avrupa Birliği (AB) içinde emülgatör, sabitleyici ve koyulaştırıcı olarak kullanımına onay verildi ancak diyet lif olarak kullanımı onaylanmadı.

Çocukların bu katkı maddesini almaları konusunda dile getirilen endişeleri de değerlendiren komite, beyaz bir toz olan ve yoğun bir çözelti oluşturmak için soğuk suda çözünen ve ısıtmayla birlikte jelatin benzeri bir malzeme haline dönüşen MC’nin çocuklarda bağırsak problemlerine yol açması ihtimalini de göz önünde bulundurarak çocukların ilgisini çeken ürünlere eklenmemesi kararını aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52