Çinlilere şalgam suyu içirecek

Şalgam suyu, limonata, nar ekşisi ve limon sosu üretimi yapan Kilikya Şalgam, gözünü Çin pazarına çevirdi.

Çinlilere şalgam suyu içirecek

'Gerçek Tat, Gerçek Lezzet' sloganıyla şalgam suyu, limonata, nar ekşisi ve limon sosu üretimi yapan Kilikya Şalgam, gözünü Çin pazarına çevirdi. Ekşimsi tatların Çinlilerin damak tadına çok uygun olduğunu söyleyen Kilikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, "Çinlilere fuarda tattırdığımız şalgam, nar ekşisi, limonata ve limon soslarımız çok beğenildi. İlk etapta yaklaşık 30 ton ürün göndermeyi hedefliyoruz. Sektörümüzde bu pazara ilk giren firma biz olacağız" dedi.

Üretimlerine 500 metrekarelik bir alanda başladıklarını ve bugün Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde modern altyapısı ve teknolojisiyle yeni fabrikalarında üretimlerine devam ettiklerini ifade eden Nas, yeni fabrikaları için 3 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını kaydetti. Yeni yatırımlarıyla 2 yıl içerisinde üretim kapasitelerini 4 kat artırmak istediklerini aktaran Nas, "Gıda sektöründe hızlı gelişimin sonucu olarak ticaretin şartları da tüketici beklentileri de çok hızlı değişiyor. Tüketicilerimiz sürekli yenilik arayışı içinde. Biz de tüketicilerimizin isteklerine hitap edebilmek ve sektördeki sürekliliğimizi sağlayabilmek için Ar-Ge çalışmalarımıza çok önem veriyoruz" dedi.

En son katıldıkları Çin'in Şangay şehrinde düzenlenen SIAL CHINA 2012 fuarında şalgam, nar ekşisi, limonata ve limon sosunu Çinlilere tattırdıklarını ve büyük beğeni topladıklarını kaydeden Nas, şalgam suyu ve nar ekşisi ürünlerinden ödül aldığını belirtti.

Ekşimsi tatların Çinlilerin damak tadına çok yatkın olduğunu anlatan Nas, standlarını ziyaret eden iş adamlarıyla bire bir yapılan görüşmeler neticesinde fuar dönüşü ürünlerinden numune talepleri olduğunu söyledi. Çin'e ihracat yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Nas, "Ürün numunelerini gönderdik. doğrultuda numune gönderdiğimiz firmalardan son derece somut sonuçlar aldık. Şangay'a yaklaşık 25-30 ton ürün göndereceğiz. Kilikya Şalgam olarak ülkemizin ekonomisine bu ürünleri gönderen firma olarak katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu. Sürekli farklı ve enternasyonal pazar arayışı içerisinde olduklarını anlatan Nas, Rusya ve Dubai'ye de ürün gönderdiklerini belirti.
>Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52