Arı belgeseli 6 bin öğrenciye ulaştı

Ünlü belgesel yapımcısı Coşkun Aral tarafından “Arı Platformu” projesi için hazırlanan belgeseli 6000 öğrenci izledi...

Arı belgeseli 6 bin öğrenciye ulaştı
Gıdavitrini - “Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu (Arı Platformu)” projesi çerçevesinde ünlü belgesel yapımcısı Coşkun Aral tarafından hazırlanan “İstanbul’un Saklı Kovanları” isimli belgeseli İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle  39 ilçe ve 58 okulda 6000 öğrenci izledi

Bal, arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünlerinin henüz göz önüne çıkmamış sağlık üzerine etkilerini araştırmak ve bu yeni bilgiler doğrultusunda kamuoyunu aydınlatmak amacıyla, Arı Ürünleri İle Sağlıklı Yaşam Platformu Derneği (BAL-DER) başkanlığında kurulan “Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu (Arı Platformu)” Coşkun Aral’a özel olarak hazırlattığı arıcılık ve arı ürünleri konulu belgeselin İstanbul’da 58 okulda gösterimi yapıldı.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 Mali Destek Programı tarafından desteklenen  “Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu”  projesi kapsamında düzenlenen belgesel gösteriminin ilki TEB Ataşehir Anadolu Lisesi'nde 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü gerçekleştirildi.  Coşkun Aral’ın proje kapsamında hazırladığı “İstanbul’un Saklı Kovanları” isimli belgesel ile Arı Platformu, 6000 çocuğa ulaştı.

Arı Platformu, belgesel ile arıların tozlaşmaya olan katkısını, bal ve diğer arı ürünlerini (polen, arı sütü, propolis) tanıtmayı ve bu ürünlerin sağlık üzerine etkilerini çocuklara anlatmayı amaçladı. Arı Platformu aynı zamanda belgesel gösterimi sonrasında çocuklara anket düzenleyerek belgeselle ilgili değerlendirmelerini aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52